Kees Bartels toernooi kent geen verliezers of winnaars | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Trotse deelnemers. | Foto: Piet de Boer
Trotse deelnemers. | Foto: Piet de Boer (Foto: )

Kees Bartels toernooi kent geen verliezers of winnaars

  Sport

traditie • Bij Van Nispen werd traditiegetrouw op Hemelvaartsdag het Kees Bartels toernooi gespeeld: de afsluiting van het voetbalseizoen met voetbal, barbecue en de jaarlijkse strijd om de penalty bokaal.

Door Piet de Boer

Wie weet keeper Jelle Riel de verkeerde hoek in te sturen of met een schot in de kruising kansloos te maken? Jelle, de beste keeper uit de voorrondes, liet zich niet makkelijk passeren en duikt naar elke bal. Voor elke leeftijdscategorie is er een beker die uitgereikt wordt door Jan Duivenvoorden. De uiteindelijke winnaar met de meeste, rake elf-meterschoten is Xavi Noltenius. Hij krijgt drie blinkende trofeeën in zijn handen.

De strijd om de bokaal past in de opzet van het Kees Bartels Toernooi. Het vormt de afsluiting van het voetbalseizoen. De naam Kees Bartels komt van de man die 5 mei 1974 plotseling overleed op het sportveld. Het bestuur besloot ter nagedachtenis aan hem een voetbaltoernooi te organiseren op Hemelvaartsdag.

Iedereen kan meedoen en je hoeft niet te kunnen voetballen, alhoewel voetbalschoenen wel handig zijn tijden de wedstrijden. Een Kees-Bartels elftal bestaat uit zes veldspelers, een keeper en een ruim aantal wisselspelers. Elk zevental moet bestaan uit minimaal twee meiden of vrouwen en minimaal twee jongens of heren. Een wedstrijd duurt maar twintig minuten. Er mag aan de lopende band gewisseld worden onder toeziend ook van de scheidsrechter.

De hoogste eer is winnaar worden van je poule. Er is geen finale of hoofdprijs te behalen maar wel een heleboel eer. Dit jaar waren er zes poules met zes teams. Deze dragen namen als De Gouden Generatie, De Zwakke Lichting, De Stakkers en de Golddiggers. Het tekent de sfeer. De scheidsrechters hoeven niet te fluiten, er zijn bijna geen overtredingen.

Gewisseld wordt er aan de lopende band omdat de 120 vrouwen en 240 mannen allemaal willen spelen. Na afloop is er een grote barbecue voor de 480 deelnemers, scheidsrechters en aanhang.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>