Afbeelding

Van Nispen behaalt monsterscore: 8-3

Sport

In '3 Laag' boekte Van Nispen een monsterscore op het arme Toofan uit Den Haag. Het blijft op deze manier in de race om in deze mini-competitie bij de eerste twee ploegen te eindigen. Het zou hiermee het 3e Klasserschap behouden. Het is nog niet duidelijk of er volgend seizoen in West 1 of West II gespeeld gaat worden. Het is in ieder geval zeker dat de 4e Klasse op zondag in West II na dit seizoen wordt opgeheven.

Door Tino de Groot

Het was even zoeken naar de sterkte van de tegenstander uit Den Haag, maar toen eenmaal bleek dat van Toofan niets te vrezen was nam Van Nispen het initiatief. Philip Mossel opende de score na ruim een kwartier spelen. Toch maakte de gasten met een schitterend afstandsschot gelijk, maar na 25 minuten was het Jeffrey van der Geest die zijn verdediger zijn hielen liet zien en koelbloedig afrondde. Jelle Vleugel zette tien minuten voor de pauze Van Nispen op een 3-1 voorsprong.

Toch waren het opnieuw de bezoekers die vriend en vijand verbaasde door direct na de aftrap van de tweede helft de 3-2 op het bord zette. Het was opnieuw Jelle Vleugel die de voorsprong weer uitbouwde naar een verschil van twee. De gretig ingevallen Dick Verhoeven maakte met een hard schot de vijfde Van Nispen – treffer.

Nog gaven de gasten het niet op want in de 80ste minuut werd het 5-3. Toen Van Nispen in de laatste tien minuten nog wat extra gas gaf was de ban definitief gebroken. In vlot tempo liep het door doelpunten van Van der Geest, Smit en Verhoeven uit naar 8-3.

Over drie weken speelt Van Nispen pas weer een wedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Graaf Willem II Vac in Wassenaar. De bus vertrekt om 12.15 uur.