Richelo Fecunda en Sargon Gouriye. | Foto: Orange Pictures, Ron Jonker
Richelo Fecunda en Sargon Gouriye. | Foto: Orange Pictures, Ron Jonker Foto: Ron Jonker

Eindelijk winst voor VVSB

Sport

In de 21e speelronde van de Tweede divisie is VVSB uit haar slof geschoten bij HHC Hardenberg. Tegen de oranjehemden wonnen de Noordwijkerhouters met maar liefst 2-5. VVSB stond al snel op 0-2 door doelpunten van Tommy Bekooij en Lulinho Martins. Na de rust zorgde opnieuw Bekooij voor de 0-3, waarna Derian Reinders voor een tegendoelpunt zorgde. VVSB overwon dit doelpunt en liep via twee doelpunten van Frank Tervoert verder uit. In de slotfase zorgde Kevin Görtz voor de 2-5 eindstand.

Door Stefan van den Burg

Net als vorige week tegen IJsselmeervogels begon VVSB weer sterk aan de wedstrijd. Deze sterke start resulteerde al binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong. Tommy Bekooij opende de score namens de Noordwijkerhouters. De buitenspeler van VVSB kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lulinho Martins, nadat Martins profiteerde van het mistasten achterin van Ashwin Manuhutu. Een paar minuten later was het precies andersom. Dit keer ging Danny Bouws achterin de mist in en kwam de bal via Bekooij terecht bij Martins, die onder doelman Ramon Nijland voor de 0-2 zorgde.

Deksel op de Hardenbergse neus

VVSB kwam er hierna meermaals zeer gevaarlijk uit, maar miste de rust voor het doel om de wedstrijd nog voor rust helemaal in het slot te gooien. Met name Martins en Frank Tervoert hadden in de 35ste minuut een enorme mogelijkheid om voor 0-3 te zorgen.

Na de thee kwam HHC sterker uit de kleedkamer, maar was het opnieuw VVSB die de deksel op de Hardenbergse neus gooide. Na een vlot lopende aanval kwam de bal terecht bij Bekooij die na wat treuzelen toch de bal achter doelman Nijland kreeg. Trainer Gert Jan Karsten trachtte met een dubbele wissel nog voor enig oproer te zorgen op De Boshoek en slaagde hier slechts matig in. Invaller Derian Reinders zorgde uit de rebound voor de 1-3. Waar VVSB eerder dit seizoen zeer regelmatig het koppie liet hangen na een tegendoelpunt, trok de ploeg van Eric Meijers nu opnieuw ten strijde.

Counteren naar hartelust

Na een uur voetbal zorgde Frank Tervoert opnieuw voor een marge van 3. De panklare voorzet van Martins kwam op het hoofd van de spits van VVSB terecht, waarna doelman Nijland voor de vierde keer deze wedstrijd de bal uit het netje kon vissen. De Hardenbergse storm ging hierdoor weer liggen (figuurlijk weliswaar, want er stond aardig wat wind op De Boshoek). Ondanks de voetballend matige tweede helft werd er nauwelijks nog kansen weggegeven door VVSB, enkel Rob van der Leij mikte net over het doel van Ruben Valk.

In de slotfase kon VVSB naar hartenlust counteren naar meer. Waar Martins in de 81e minuut de eerste kans nog om zeep hielp, was hij enkele tellen later niet zelfzuchtig meer. Na een diepe bal was Tervoert met de razendsnelle buitenspeler meegelopen en kon hij met zijn 2e van de middag voor 1-5 zorgen. Het slotakkoord was voor invaller Kevin Görtz van HHC Hardenberg. In de 85e minuut zorgde hij uit een corner van Glenn Kobussen voor de 2-5. Enkele minuten later kon hij met een directe rode kaart weer van het veld vertrekken.

HHC Hardenberg – VVSB 2-5: 5. Bekooij 0-1, 8. Martins 0-2, 52. Bekooij 0-3, 54. Reinders 1-3, 60. Tervoert 1-4, 82. Tervoert 1-5, 85. Görtz 2-5.

VVSB: Valk; Fecunda, Ten Hoope, Zwart, Vijlbrief (14. Arroyo); Goeman, De Rijk, Bakker (77. Van Niel); Martins, Tervoert, Bekooij (85. Van der Wilden).