Afbeelding

Van Nispen speelt gelijk

Sport

Voor Van Nispen waren de drie behaalde punten afgelopen zondag nodig om zicht te houden op de zesde plaats in de eindrangschikking van deze halve competitie. ASC had genoeg aan een punt om zich voor de kampioenspoule te plaatsen.

Door Tino de Groot

Al snel werd duidelijk dat ASC een sterke opponent was. Doelman van Maris had deze middag een engeltje op de lat zitten. Tot tweemaal toe raakte de gasten uit Oegstgeest het houtwerk. Zelf moest de goalie ook een aantal maal in actie komen om de sterke voorhoede van de tegenstander van het scoren af te houden. Wat ASC niet deed, lukte Van Nispen wel. Een diepe bal werd door Brenn Zonneveld op juiste waarde geschat. Op prima wijze kreeg hij de bal onder controle en koelbloeding zette hij Van Nispen op voorsprong. ASC ging tot aan de rust door met het missen van kansen en met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg brak de rust aan. Direct na de rust maakte ASC wel de verdiende treffer. Gezien het spelbeeld uit de eerste helft dreigde nu een afstraffing, maar dit pakte anders uit. Van Nispen herpakte zich en leverde enorm veel energie. Zodoende bleven beide ploegen in de tweede helft in evenwicht. Een technisch beter ASC tegen een strijdend Van Nispen. Beide ploegen kregen in de slotfase nog twee mogelijkheden om te scoren, maar er kwam geen verandering meer in de 1-1 gelijke stand. Door dit resultaat is het slechts in theorie nog mogelijk om in de kampioenspoule te komen, maar dan is Van Nispen volgende week afhankelijk van de uitslagen bij drie andere wedstrijden. Zelf moet het in ieder geval winnen bij één der concurrenten WVC. De bus vertrekt om 12.30 uur.