Afbeelding

Van Nispen wint uitwedstrijd op eigen veld

Sport

Het gebeurt zelden of nooit dat een uitwedstrijd wordt omgezet in een thuiswedstrijd. Het veld van MMO was onbespeelbaar en zodoende kwam het verzoek uit Hoogmade om de geplande wedstrijd dan maar in De Zilk te spelen. Dubbel voordeel voor Van Nispen. Een wedstrijd voor eigen publiek en een extra omzet in de kantine.

Door Tino de Groot

De wedstrijd zelf gaat de boeken in als één van de vele gemiste kansen. Van Nispen bouwde een enorm veldoverwicht op en reeg de ene na de andere kans aaneen. Maar de bal wilde er de eerste helft niet in. Vooral gelegenheidsspits Dick Verhoeven was ongelukkig in de afwerking. MMO werd in de eerste rondgang slechts eenmaal gevaarlijk, maar de kopbal ging rakelings langs het doel van doelman Tom van Maris. Van Nispen ging vanaf de aftrap van de tweede helft op zoek naar het doelpunt dat niet uit kon blijven. En dat doelpunt kwam er ook. In de 55ste minuut ontving één van de betere Vannispianen Cody Zonneveld de bal, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal om de keeper in de rechterbenedenhoek.

Toen Jeffrey van de Geest vanaf de bank in de spits werd geposteerd werd het direct een stuk gevaarlijker. Bij zijn tweede balcontact in de zeventigste minuut was het al raak: op snelheid troefde hij zijn directe tegenstander af en schoof daarna de bal rustig onder de goed keepende MMO-doelman in het vijandelijke doel. Het was jammer dat Van Nispen de score niet verder uitbouwde. Integendeel: uit één van de spaarzame tegenaanvallen scoorde MMO een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer.

Belangrijke zesde plek

Daarna werd het nog even spannend, maar de enige redding deze middag van doelman van Maris was nodig om de gelijkmaker te voorkomen.

Door deze winst heeft Van Nispen nog altijd zicht op die belangrijke zesde plaats die nodig is om zich te plaatsen in de kampioenspoule. Maar dan moet er aanstaande zondag weer gewonnen worden. Dan trapt Van Nispen om 14.00 op eigen veld af tegen het sterke ASC.

| Op de foto: Cody Zonneveld zette Van Nispen op een 1-0 voorsprong. Foto met dank aan Trudy van den Berg.