Judo team Bollenstreek doet goede zaken | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr

Judo team Bollenstreek doet goede zaken

  Sport

Voor de jongens en meiden uit de B-selectie van Judo Team Bollenstreek was het zondag 27 januari bijltjesdag. Op het programma stond het Zuid-Hollands Kampioenschap -12 op het programma.

"De afgelopen weken was er hard getraind op de pakking en het doorzetten van de ingezette worp", laat Ruben Zweistra weten. Hij is wedstrijdtrainer van de B-selectie. "Ik had ingezet op een verbetering van de pakking in de opbouwfase van het gevecht. Eenmaal de juiste pakking vast kan er gescoord worden."

En dat werd er zeker. Na wat flinke potjes knokken en hier en daar hele mooie ippons, mochten de volgende judoka's een medaille omhangen. De eerste plaats was er voor Kick Janssen, Timo Vrisekoop en Tim van Steijn mochten de tweede plaats opeisen.

Op de derde plek eindigde Jasper Duijnhoven, Maik van den Haak en Madelief Post. Hoofdtrainer Johan Zagers: "Het is geweldig om zoveel talent in huis te hebben. Natuurlijk blijven wij schaven aan de techniek en tactiek, maar al op een jonge leeftijd meedraaien met de beste van Zuid-Holland is een groot compliment voor judoka's en trainer Ruben Zweistra. Komende weken staan de jongens en meiden -15 en -18 ook op het programma, uiteraard hopen wij ook hier goed te scoren.

Op de foto: Madelief Post, de enige deelneemster in de meiden -12. Zij werd derde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>