Afbeelding

VVSB verliest bollenderby van Rijnsburgse Boys

Sport

Ook in de bollenderby tegen Rijnsburgse Boys heeft VVSB geen driepunter weten te bemachtigen. De start van de wedstrijd was goed en via Loyd van der Wilden kwam de BAVO al vroeg op voorsprong.

Door Stefan van den Burg

Nadat VVSB nog enkele kansen om zeep hielp, kwam Rijnsburgse Boys sterk uit de rust zetten. Via Jeffrey Jongeneelen kwam de ploeg van Wilfred van Leeuwen al weer vlug op gelijke hoogte. In de slotfase zorgde Jeroen Spruijt voor de voorsprong, waarna Tim de Rijk de bal ongelukkig in eigen doel verwerkte. Lulinho Martins sloot de wedstrijd af met een intikker in de blessuretijd, maar dit kwam te laat voor VVSB.

VVSB trad opnieuw aan met een verstrekt middenveld en zonder 'echte' spits. Vleugelspelers Tommy Bekooij en Loyd van der Wilden kregen voorin de vrijheid om het de verdediging van Rijnsburgse Boys lastig te maken. Dit lukte met name in de eerste helft zeer aardig, mede getuige het vroege openingsdoelpunt. Na een lange bal van Frans van Niel op Loyd van der Wilden leek het erop dat Gino Demon de bal kon oppikken. De verdediger van Rijnsburgse Boys verslikte zich in Van der Wilden die hem de bal ontfutselde en op doelman Richard van Nieuwkoop af kon. De jonge aanvaller van VVSB schoot de bal in de korte hoek en zorgde zo voor de openingstreffer.

Na de openingstreffer volgde een wedstrijd die bij vlagen 'lekker weg keek'. Rijnsburgse Boys wist niet wat het moest doen tegen de razendsnelle voorwaartsen van VVSB, maar ook de thuisploeg had bij vlagen moeite om de lopende middenvelders van de geel-zwarten af te stoppen.

Na de thee ontpopte Rijnsburgse Boys tot veldmeester en was via een aanvallende wissel (Zeldenrust voor Demon) een stuk gevaarlijker voor het doel van VVSB. Toch kreeg de thuisclub de eerste kans van de tweede helft, maar de scrimmage na een vrije trap van Wesley Goeman werd net voor de lijn weggewerkt. Na 8 minuten in de tweede helft kwam de bal voor de linkervoet van Jeffrey Jongeneelen terecht. De aanvoerder van Rijnsburgse Boys wist zich daar wel raad mee en schoot de bal hard in de lange hoek.

VVSB kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe en was met name bezig Rijnsburgse Boys van het eigen doel weg te houden. Lange tijd lukte dit, maar een kwartier voor tijd moesten de Noordwijkerhouters het hoofd opnieuw buigen. Uit een vrije trap van Zeldenrust werd de bal teruggelegd door Joël Tillema. Die bal kwam voor de voeten van Jeroen Spruijt die van dichtbij voor de 1-2 zorgde. Niet veel later werd het ook nog 1-3. De vrije trap van Jongeneelen werd ongelukkig verlengd door Tim de Rijk, waarna de bal in de lange hoek belandden.

In de slotminuut leek het even 'Comedy Capers' in de verdediging van Rijnsburgse Boys. Een lange bal van VVSB kwam tussen Masies Artien en doelman Van Nieuwkoop terecht. Door miscommunicatie schoot Artien de bal door het midden weg met doelman Van Nieuwkoop al ver uit z'n doel. De bal van Artien kwam voor de voeten van Lulinho Martins die hierdoor voor de 2-3 eindstand kon zorgen.

VVSB – Rijnsburgse Boys 2-3: 7. Van der Wilden 1-0, 54. Jongeneelen 1-1, 78. Spruijt 1-2, 82. De Rijk (e.d.) 1-3, 90+2. Martins 2-3.

VVSB: Valk; Fecunda (83. Dijkstra), Ten Hoope, Zwart, Vijlbrief; Goeman, Van Niel, De Rijk (83 Pauw), Bakker; Van der Wilden (75. Martins), Bekooij.