Sander van der Eijk trekt gele kaart voor Richelo Fecunda ; teleurstelling bij Thomas Arroyo. | Foto: Pim Waslander, Orange Pictures Foto: Pim Waslander

VVSB krijgt pak rammel van Excelsior Maassluis

Sport

VVSB heeft de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis met 5-1 verloren. De gastheren waren bijzonder scherp voor het doel en stonden dan ook na ruim een half uur voetbal al met 4-0 voor. Arno Dijkstra zorgde uit de kluts nog voor een treffer, maar meer konden er niet volgen voor VVSB. Daan Blij maakte in de tweede helft zijn derde treffer van de middag vanaf de strafschopstip.

Door Stefan van den Burg

Frans van Niel stond voor het eerst dit seizoen weer in de basis van VVSB. Mede door de afwezigheid van Kevin Brands kon de spelbepaler van weleer zijn taak op het middenveld weer oppakken. Met zijn ervaring probeerde hij de boel op sleeptouw te nemen, maar nog zonder resultaat want na 10 minuten voetbal lag het eerste doelpunt alweer in het mandje. Daan Blij kapte naar zijn favoriete linkerbeen en verschalkte doelman Ruben Valk in de lange hoek.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Uit een hoekschop kon Daan Smith koppen ondanks de aanwezigheid van diverse VVSB-verdedigers. De aanvoerder van Excelsior Maassluis verdubbelde hiermee de marge.

Ondanks de 2-0 achterstand liet VVSB bij vlagen goed voetbal zien. Diverse combinaties over vele schijven zorgde er even voor dat Excelsior Maassluis naar achteren werd gedrukt. De kansen die hieruit volgde waren echter niet doeltreffend genoeg. In, op dat moment, een van de spaarzame mogelijkheden van de thuisploeg was twee keer achter elkaar raak. De 3-0 kwam op naam van Marouane Afakar uit de rebound. Twee minuten later zorgde Daan Blij voor zijn tweede van de middag.

Vlak voor rust kwam de bal via een scrimmage voor Arno Dijkstra die het leer achter doelman Jean-Paul van Leeuwen kon krijgen. Enige hoop gloorde weer voor de Noordwijkerhouters, maar dit werd in de tweede helft weer teniet gedaan. Richelo Fecunda gleed in zijn eigen strafschopgebied uit, waardoor ook zijn directe tegenstander onderuit ging. Scheidsrechter Van den Eijk wees naar de stip, waarna Blij met zijn derde treffer de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.