Dick Verhoeven was sterk aan de bal en bereidde de 1-0 van Jeffrey van der Geest voor. | Foto: Trudy van den Berg Foto: trudy van den berg

Van Nispen in spectaculaire slotfase naar gelijkspel

Sport

Niemand bij Van Nispen geloofde nog in een gelijkspel. Met nog drie minuten op de klok stonden de Zilkers zondag op een kansloze 1-3 achterstand tegen een zeer sterk Sporting Leiden. Maar voetbal blijft een raar spelletje en toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot stond er toch echt een eindstand van 3-3 op het scorebord.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon voorzichtig tegen het sterke Sporting Leiden. De nieuwe Leidse fusieclub (FC Rijnland en vv Leiden) werd vooraf in de pers als dé kampioenskandidaat nummer 1 gebombardeerd. Al snel bleek Van Nispen haar handen vol te hebben aan de gasten. Echt gevaarlijk werden de Leidenaars in het eerste kwart van de wedstrijd nog niet, maar er ging van iedere aanval dreiging uit. Toch was het Van Nispen dat zijn eerste kans direct omzette in een doelpunt. Mike van Haaster schoot de bal van ver over de uitgelopen doelman. Zijn inzet caramboleerde via de paal voor de voeten van de meegelopen Jeffry van der Geest. Deze had natuurlijk geen moeite om de bal in het lege doel te tikken. Sporting schakelde naar een versnelling hoger en doelman van Maris werd aan het werk gezet. Maar zoals vaak toonde Van Maris zich een betrouwbare sluitpost. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na de pauze kwam Sporting met twee andere aanvallers het veld op. Zij bogen na een uur voetbal de opgelopen achterstand in tijd van twee minuten om in een voorsprong van 1-2. Duidelijk werd dat Van Nispen een zwaar laatste half uur tegemoet zou gaan. Toen het in de 75ste minuut 1-3 werd, gaf menig toeschouwer geen kwartje meer voor de kansen van Van Nispen. In de laatste fase hadden de gasten nog enkele kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar uitstekend keeperswerk van Van Maris voorkwam dit. In de 88ste minuut kreeg Van Nispen bij één van haar spaarzame uitvallen een vrije schop toegewezen op de rand van het strafschopgebied. Dat Bren Zonneveld zijn traptechniek gelukkig niet verloren is bewees hij, door de bal onhoudbaar in de lage benedenhoek van het Leidse doel te jagen. Uit de tegenaanval die daarop volgde kregen de gasten een enorme kans op de 2-4, maar weer stond Van Maris op zijn plek. In de allerlaatste minuut gebeurde wat niemand meer verwacht had. Jelle Vleugel kwam na een diepe bal vanuit het middenveld plots vrij voor het doel te staan en zoals alleen een echte routinier dat kan schoof hij de bal beheerst in het doel, de complete Leidse achterhoede in wanhoop achterlatend. Aanstaande zondag speelt Van Nispen de uitwedstijd tegen Nicolaas Boys. De bus vertrekt om 12.15 uur.