Koen van der Linden is altijd belangrijk op het middenveld bij Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen grijpt laatste strohalm

Sport

Van Nispen moest afgelopen zondag de wedstrijd tegen ASC winnen, om te voorkomen dat het op de laatste plaats zou belanden. Die plek betekent immers rechtstreekse degradatie naar de verfoeide 4e Klasse zondag. Lang bleef de brilstand op het scorebord staan, maar uiteindelijk wisten de Zilkers de drie punten over de streep te trekken.

Door Tino de Groot

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de zaterdag overleden Wil van der Werve. Wil was de afgelopen veertig jaar een belangrijke vrijwilligster voor Van Nispen.

Van Nispen trok in de beginfase fel van leer. Dit resulteerde direct al in een grote scoringskans voor spits Jeffrey van der Geest, maar zijn inzet ging helaas ruim over. Van Nispen bleef op zoek naar de openingstreffer, maar kansen die zo groot waren als de eerste kwamen er in de eerste helft niet. ASC was niet of nauwelijks gevaarlijk. In de wetenschap dat concurrent Bernardus met 0-2 voorstond tegen FC Rijnland ging de Zilker equipe nog nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. En die kwam er halverwege de tweede helft. Omdat de kleine marge maar niet werd vergroot bleef de wedstrijd spannend. Uiteindelijk was het Mike van Haaster die in de slotfase aan alle onzekerheid een einde maakte. Daar Bernardus uiteindelijk met 1-4 won, moet Van Nispen zondag tegen kampioen Altior minimaal één punt behalen op het 3e Klasserschap veilig te stellen. De marge met Bernardus is twee punten, maar ook het doelsaldo van de Zilkers is vele malen beter. Aanvang wedstrijd 28 mei in Langeraar 14.00 uur. De bus vertrekt om 12.30 uur.