Marc de Groot in de verdediging. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen krijgt een pak slaag

Sport

Van Nispen kreeg in de afgelopen drie dagen de nummer één en twee op bezoek. Afgelopen donderdag stuntte het nog tegen RKDES, maar zondag werd het door de aanstaande kampioen Altior weggespeeld. Twee van die zware wedstrijden in zo`n kort tijdsbestek was voor de Zilkers net iets teveel gevraagd.

Door Tino de Groot

Altior was naar De Zilk gekomen om duidelijk te maken dat zij de aanstaande kampioenen worden van 3A. Binnen drie minuten kwam het al op voorsprong en na goed tien minuten voetbal lag nummer twee in het netje. Altior liet Van Nispen bij vlagen alle hoeken van het veld zien. Twee ballen verdwenen op de lat, één op de paal, een penalty werd gemist en een goedgekeurd doelpunt werd (terecht) alsnog door de scheidsrechter afgekeurd. Van Nispen stelde daar bar weinig tegenover. Slechts éénmaal werd het gevaarlijk, maar de inzet uit een corner werd geblokt door één van de verdedigers van de gasten uit Langeraar.

Wie na de thee een strijdbaarder en energieker Van Nispen dacht te gaan zien, kwam bedrogen uit. Altior denderde door en pas nadat het 0-3 en 0-4 had gemaakt schakelde zij over naar een lagere versnelling. Bijna alle duels werden door de thuisclub verloren en ook conditioneel kwamen de geel-roden tekort. Geen schande deze nederlaag, wel jammer. Door dit resultaat verkeert Van Nispen nog steeds in degradatiegevaar. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft het slechts twee punten voorsprong op nummer laatst Bernardus. De komende weken zullen uitwijzen of dit genoeg is voor lijfsbehoud. Zondag 13 mei speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen de nummer drie Nicolaas Boys. De bus vertrekt om 12.30 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur.