Jordy Zwart en Koen Martzdorf van de Groesbeekse Treffers: de maker van de 0-3. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt Foto: orange pictures

VVSB doet niet aan klantenbinding

Sport

Slechts 19 punten uit 15 wedstrijden behaalde VVSB op de eigen Boekhorst. Al meer dan 270 minuten scoorde de ploeg van Jack Honsbeek niet op het thuisgras. Schrikbarende cijfers voor de ploeg die jarenlang te boek stond als onneembare vesting. Ook De Treffers prikte er in de tweede helft makkelijk doorheen.

De eerste helft ging nog redelijk gelijkop. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren en zodra er een kans was, kreeg de afronding niet het juiste effect. De grootste kans van de eerste helft was voor De Treffers-aanvaller Niek Versteegen.

Hij ontfutselde de bal bij Tomas Arroyo en schoot van 3 meter afstand de bal over het doel van de 'Bavo'. De doelman van De Treffers hoeft slechts eenmaal reddend op te treden. Het schot van notabene rechtsback Richelo Fecunda ranselde hij uit de korte hoek. In de tweede helft stortte VVSB volledig in en was het lange tijd te danken aan Ruben Valk dat het nog 0-0 stond. De doelman moest veelal met zijn voeten reddend optreden, maar hield tot de 60ste minuut de felbegeerde '0'. Op dat moment ging Fecunda in de fout met een handsbal in het strafschopgebied, waarna Boy van de Beek dit cadeautje van 11 meter uitpakte.

Niet veel later was het opnieuw raak: Versteegen maakte zijn fout van de eerste helft goed en schoot de 0-2 binnen. Het kaarsje leek volledig uit te gaan bij de Noordwijkerhouters en ook de driedubbele wissel pakte niet uit zoals gehoopt.

In een van de counters die de gasten uit Groesbeek kregen was het de sterk spelende Coen Maertzdorf die aan alle illusie een einde maakte en voor de 0-3 eindstand zorgde.