Bren Zonneveld maakte de 3-1 voor Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Eerste thuisoverwinning Van Nispen

Sport

voetbal ♦ Van Nispen heeft zondag 11 maart de rode lantaren overgedragen aan Bernardus. Het boekte tegen FC Rijnland de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De wedstrijd was niet altijd even fraai, maar voor het talrijke publiek wel heel aantrekkelijk.

Door Tino de Groot

Jeffry van der Geest schreef historie, want hij scoorde het snelste doelpunt ooit voor Van Nispen. Binnen 15 seconden konden de geel-roden al juichen. Direct van de aftrap werd over rechts een prima aanval opgezet die door Van der Geest keurig werd afgerond. Daarna nam FC Rijnland het heft in handen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een veldoverwicht werden de bezoekers zelden gevaarlijk. Eenmaal schoot één der Leidse aanvallers de bal in scoringspositie rakelings voorlangs, maar meer echte doelkansen creëerden men niet. Van Nispen bleef de gevaarlijkste ploeg en het kreeg zelfs twee beste kansen om de voorsprong nog voor de pauze te vergroten.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger. Het was Van Nispen dat na tien minuten voor de tweede maal toesloeg. Wederom was het Van der Geest die de doelman van FC Rijnland verschalkte. Vijf minuten hierna scoorde de gasten de aansluitingstreffer en werd de wedstrijd alsmaar spannender. Rond de zeventigste minuut brak de tegenstander. Eerst moest een verdediger van FC Rijnland na zijn tweede gele kaart vertrekken en kort daarna scoorde Brenn Zonneveld uit een zeer vlot lopende aanval 3-1. Een kwartier voor tijd werd het duel ontsierd door een opstootje langs de lijn, waardoor ook een tweede speler van de Leidse tegenstander kon vertrekken. De prima leidende scheidsrechter lastte een afkoelingsperiode van een kwartier in om daarna de wedstrijd te hervatten. Dat Ferdy Smit in de slotfase de 4-1 aantekende was puur voor de statistiek.

Zondag 18 maart speelt Van Nispen uit tegen WVC. De bus vertrekt om 12.30 uur.