Timo Ruigrok was vaak van grote waarde door zijn onvoorspelbare voortzetting richting vijandelijk doel. | Foto: Johanna Wever)
Timo Ruigrok was vaak van grote waarde door zijn onvoorspelbare voortzetting richting vijandelijk doel. | Foto: Johanna Wever)

Flamboyante technicus verruilt SJC voor VVSB

Sport

Voetbal ♦ Begin deze maand werd bekend dat Timo Ruigrok komend seizoen de overstap maakt van SJC naar VVSB. Met de overgang van hoofdklasse naar tweede divisie, beklimt hij met 2 treden tegelijk de sportieve ladder.

Ruigrok doorliep bij SJC een deel van de jeugdopleiding waarbij hij opviel en toen bij ADO Den Haag zijn voetballoopbaan voortzette. Een ernstige blessure zorgde voor een pas op de plaats. Na zijn herstel voetbalde hij even in een vriendenteam bij de vv Noordwijk. Maar al snel kriebelde de prestatiedrang en vervolgde hij zijn sportieve carrière bij SJC. Ruigrok werd tussen de SJC talenten een belangrijke steunpilaar in het team dat promotie afdwong van de eerste klasse naar de hoofdklasse. Wat is de reden van zijn vertrek bij SJC? "'Het is een sportieve stap hogerop. VVSB speelt tweede divisie, heeft een aantrekkelijke selectie en is steeds succesvol in de beker. En bovendien is een hele mooie club met een grote schare supporters." Ruigrok hoopt snel te kunnen aanhaken bij de huidige selectie van trainer Honsbeek en van vaste waarde te worden als basisspeler. Bij SJC speelt hij als middenvelder met de punt naar achter en moet hij vooral ook onverwachte tegenaanvallen voorkomen. Maar met regelmaat waren juist zijn gedurfde steekballen aanleiding voor fraaie doelpunten. Die speelwijze hoopt hij ook bij VVSB te mogen demonstreren.

Uit de krant