Danny Hols van Kon. HFC in duel met Jordy Zwart. | Foto: Orange Pictures, Toon Dompeling Foto: op

Koninklijke HFC bijft lastig

Sport Sport

VVSB heeft de negatieve reeks bij de Koninklijke HFC niet weten te doorbreken. Vorig seizoen speelde de Noordwijkerhouters gelijk, dit seizoen werd er net als de jaren ervoor verloren. In de eerste minuut was het al direct raak door Gert-Jan Tamerus. Na de rust zorgde Kevin Sterling en topscoorder Roy Castien voor de 3-0 eindstand.

Door Stephan van den Burg

Het was al vroeg raak in Haarlem: Koninklijke HFC kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Roy Castien. Ervaren rot Gert-Jan Tamerus krulde de bal over de muur in het net. Het bleek de enige kans van de eerste helft voor de Haarlemmers, want VVSB kreeg genoeg kansen om minimaal op gelijke hoogte te komen. Ze vonden echter keer op keer de twee meter lange doelman Tom Boks op hun weg. Frans van Niel schoot via de handen van de doelman op de paal, waarna de bal weer terug in de handen van Boks kwam. Ook Mo el Osrouti zag zijn schot door deze doelman gepakt worden. Het schot van Tim de Rijk werd afgeblokt door Oscar Wilffert, enkele minuten later schoot de middenvelder op Boks' vuisten. Na rust veranderde het spelbeeld volledig. De thuisploeg werd gevaarlijker en de VVSB creëerde nauwelijks kansen. Na een fout achterin kon Kevin Sterling alleen af op doelman Ruben Valk, die geen antwoord had op de rappe buitenspeler. Tien minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Topschutter Roy Castien haalde verwoestend uit van ruim 20 meter en zorgde voor de 3-0. De thuisploeg voetbalde de wedstrijd rustig uit, zonder in gevaar te komen.