Bren Zonneveld was goed voor beide doelpunten van Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Foutenfestival tussen Van Nispen en SJZ eindigt in een gelijkspel

Sport Sport

Het heerlijke zonnetje vergoedde veel afgelopen zondag aan de Zilker Sportlaan. Wat Van Nispen en SJZ er voetballend van bakten, wekte het sterke vermoeden, dat beide ploegen er in 3 A dit seizoen een harde kluif aan zullen hebben om niet in het rechterrijtje te eindigen. Laat staan op een nog broerdere positie, De voortekenen zijn,voor beide ploegen momentaan, allesbehalve positief.

Door Henk Geerlings

De belabberde competitiestart van zowel SJZ , 0 uit 2 en Van Nispen, 1 uit 2, deed vermoeden dat er in De Zilk een soort van voortijdig degradatievoetbal gespeeld zou gaan worden. Dat viel mee. In die zin dat beide ploegen zich niet verschuilden. Maar de voetballende kwaliteiten van beide teams, doen het ergste vrezen voor de rest van het seizoen. Van Nispen heeft dan nog het excuus dat het veldhospitaal nog steeds overvol is. Met name het gemis van spits Mike van Haaster en linkervleugelverdediger Rick witteman speelt de elf van trainer Ras, ernstig parten. Dan de wedstrijd: allereerst gekenmerkt door een foutenfestival aan mislukte passes, door beide teams, vanuit elke linie. Delen we het duel in vier, qua tijd, gelijke brokken, dan ging het eerste kwart gelijk op. Veel slordigheden, nauwelijks kansen. De tweede helft voor rust, nam SJZ het initiatief, Meer spirit en inzet van de bezoekers, trouwens het hele beeld van de wedstrijd, bracht de gasten via een afstandsschot van Hans Coret, aan de leiding, 0-1 en rust. Na de pauze was het eerste kwart voor de thuisploeg, Bren Zonneveld benutte in de 50ste minuut een directe vrije trap,1-1, waarna hij de Zilkers 20 minuten voor tijd, na een voorzet van Dick Verhoeven, zelfs aan de leiding bracht. Het laatste kwart van het duel was weer voor het agressievere SJZ. In de 80ste minuut resulteerde dat, via een kopbal uit een corner in de 2-2 door de gevaarlijke en met name snelle spits Marc Griffioen. Overigens een enorme dekkingsfout va de Zilker defensie. De laatste tien minuten waren spectaculair. Met grote kansen over en weer,om de wedstrijd te beslissen. Met de beste voor Van Nispen. Marc Frumeau slaagde er niet in om de bal langs de Zoeterwoudse doelman te werken. Zo bleef het bij 2-2, na een duel dat ook geen winnaar verdiende.