Peet van der Slot op zoek naar de doelman van Barendrecht. | Foto:  Orange Pictures, Martin Hulsman
Peet van der Slot op zoek naar de doelman van Barendrecht. | Foto: Orange Pictures, Martin Hulsman Foto: orange pictures

VVSB speelt opnieuw gelijk

Sport Sport

Net als vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Barendrecht tussen de lokale BVV en VVSB in 1-1. Frans van Niel zorgde in de eerste helft met een weergaloze lob voor de openingstreffer namens de Noordwijkerhouters. Vlak voor rust zorgde Ramy Salem voor de gelijkmaker. In de tweede helft waren de kansen er nog wel, maar viel de bal net niet tussen de palen voor VVSB. Hiermee beleefde de ploeg van Mark Schenning alweer het derde gelijkspel op een rij.

Door Stefan van den Burg

Met de teruggekeerde Jelmer Vijlbrief weer in de basiself traden de Noordwijkerhouters voor het eerst dit seizoen aan op een kunstgrasmat. Vanwege de hevige regenval was het veld snel, wat ervoor zorgde dat het spel op en neer kon gaan.

Toch kozen beide ploegen ervoor om in de beginfase van de wedstrijd elkaar af te tasten.

Het eerste echte moment van gevaar voor een doel was dan ook direct raak.

Frans van Niel probeerde uit de draai doelman Marc van Splunter te verschalken.

De middenvelder van VVSB deed dit met een subliem lobje en liet hiermee de doelman kansloos.
VVSB had snel na de openingstreffer op 0-2 kunnen komen.

Opnieuw was het Van Niel met een inzet, zijn schot werd opgepikt door Loyd van der Wilden. Van dichtbij schoot de buitenspeler echter op de vuisten van de doelman.

Barendrecht kon maar met moeite een gaatje in de defensie van VVSB vinden.

Een van de spaarzame momenten was wel raak.

Vlak voor de rust gaf Jeffrey Aarts een leep balletje op Ramy Salem, die de bal in een keer uit de lucht achter doelman Ruben Valk deponeerde.

Veel kansen

In de tweede helft waren de eerste kansjes voor de thuisploeg, maar Danny Monster en Ali Khaldi schoten niet tussen de palen. Aanvoerder Joey Jongman deed dit wel uit een vrije trap. Doelman Valk had hier zichtbaar moeite mee en kon er maar ternauwernood voor zorgen dat de bal over de achterlijn rolde.

VVSB bleef ook de kansen creëren en had zelfs een opgelegde mogelijkheid met nog ruim 20 minuten op de klok. De voorzet van Van der Wilden werd bij de eerste paal aangeraakt door Pieter Koopman, doelman Van Splunter kon keren maar er niet voor zorgen dat Koopman opnieuw de bal kreeg.

De spits van VVSB was niet zelfzuchtig en zag Tim de Rijk in een betere positie staan. Met zijn linkerbeen zag de middenvelder van VVSB zijn schot echter langs de tweede paal vliegen.

Slotoffensief

Dit was het sein voor het slotoffensief van VVSB. Van der Wilden zag zijn schot net langs het doel gaan en invaller Mo el Osrouti schoot in het zijnet.

Met Tomas Arroyo erbij als stormram ging VVSB vol voor de overwinning. Één enorme kans kreeg VVSB nog.

De voorzet van El Osrouti kwam bij Arroyo terecht, via een hakje kwam de bal voor de voeten van Van Niel.

De doelpuntenmaker had zijn tweede op zijn voet, maar schoot naast het doel van Van Splunter.

Scheidsrechter Cairo floot direct hierna af en zo pakte VVSB het derde gelijkspel op een rij.

Door de remise staan de mannen van Mark Schenning nu op een 15de plaats.

Zaterdag 23 september komt Kozakken Boys op bezoek in Noordwijkerhout. Tussendoor komt eerstedivisionist Telstar nog op bezoek.

Woensdag, 20 september, begint het nieuwe bekeravontuur om 19.45 uur.