Mr. Hans Knapp gekozen als waarnemend voorzitter | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Mr. Hans Knapp gekozen als waarnemend voorzitter

  Politiek

Bij de installatie van een nieuwe gemeenteraad hoort ook het aanstellen van een plaatsvervangend voorzitter. Indien de burgemeester onverhoopt niet in staat is de vergadering te leiden dan is een gekozen plaatsvervangend voorzitter noodzakelijk.

Niet zomaar iemand uit de kring maar een vooraf gekozen raadslid die qua ervaring, kennis en kunde in staat moet zijn om de vergadering ordentelijk leiding te geven. Het verkiezen van een plaatsvervangend voorzitter is geregeld in de gemeentewet en in het reglement van orde van de lokale gemeenteraad. Daarbij gelden bijzondere regels over het verkrijgen van een meerderheid. Het leek wel wat overdreven want er moesten niet minder dan 3 stemronden plaatsvinden voordat een van de 3 kandidaten, Jaap de Moor, Taetske Visser en Mr. Hans Knapp, uiteindelijk de triomfantelijke glimlach van de overwinnaar op het gezicht kon laten verschijnen.

Het was een soort nek-aan-nek race tussen Visser en Knapp. Aan de laatste werd uiteindelijk de voorkeur gegeven. (lees het hele artikel op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Knapp kon direct al aan de slag toen de Jon Hermans in haar functie als burgemeester vragen moest beantwoorden. Daarbij ging het erom of er voldoende geld is om het coalitieakkoord te financieren daar waar het gaat om de omvang en kwaliteit betreffende het personeel. Hermans benadrukte dat ze als burgemeester geen onderdeel uitmaakt van het coalitieakkoord maar dat er straks een collegewerkprogramma komt waarin diverse zaken nog zullen worden omschreven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>