Nieuwe raadszaal is gereed | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Nieuwe raadszaal is gereed

  Politiek

De raad van het nieuwe gemeente Noordwijk vergaderde dinsdag 22 januari voor de tweede maal. Dit keer niet in de Jeroenkerk, maar in de Duinrand in De Zilk. Er is geoefend.

Door Piet de Boer

Beheerder Kees Klein vertelt dat de raadsleden dinsdag 15 januari al hebben geoefend. Er is proefgedraaid. De raadsleden gaan namelijk voor het eerst op deze locatie vergaderen. Bovendien gaat men anders debatteren. Wie wil interrumperen en een vraag stellen, moet naar een microfoon. Een manier van discussiëren die ook gebruikelijk is in de Tweede Kamer. Men probeert hiermee in de nieuwe gemeente Noordwijk het debat te verlevendigen en burgers te interesseren voor de gemeentepolitiek.

Iedereen kan meekijken. De raadsleden zijn er bij het proefdraaien op gewezen dat alles wordt gefilmd. Een nieuwigheid die in Noordwijk nog niet bestond in 2018. Een technisch bedrijf installeert voor de vergadering de geluidsapparatuur en de camera's. De beelden worden live uitgezonden en kunnen later teruggekeken worden op de site van de gemeente.

Vergaderen is vooral zitten. De Duinrand levert de tafels, maar de leren stoelen met wieltjes komen uit Noordwijk. Tussen de vergaderingen worden de stoelen opgeborgen in een ruimte van het Jeugdwerk in De Zilk.

Er is een publieke tribune voor toehoorders. De plaatsen van de fracties in de raadszaal zijn bekend.

Links van de burgemeester zitten de fracties van PvdA, CDA, PUUR en Lijst Salman. Rechts zitten de leden van NZLokaal, D66, Groenlinks en de VVD.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zal met de ivoren hamer van Noordwijk de vergadering openen. Grootste discussiepunt: het coalitie-akkoord van NZLokaal, VVD, CDA en Lijst Salman.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>