'Ik zou nooit ergens anders willen wonen' | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

'Ik zou nooit ergens anders willen wonen'

  Politiek

Zoals vorige week al aangekondigd in deze krant, in deze editie het vervolg van het interview met de 22-jarige Richelle Brouwer, kandidaat raadslid voor NZLokaal.

Door Caroline Spaans

De geboren en getogen Noordwijkerhoutse, dochter van Richard Brouwer, oprichter van NZLokaal, is derdejaars student Human Resource Management en Journalistiek en is ze bezig met medezeggenschap binnen de Opleidingscommissie en Faculteitsraad. Ze 'rolde' via haar vader de politiek in. "Vier jaar geleden wilde de partij hun nieuws ook uitgebreid via social media gaan ventileren: Facebook, Instagram... dus werd ik ingeschakeld. Mijn vader vertelde natuurlijk vaak over de politiek in ons dorp en toen ik een keer bij een vergadering aanwezig was, dacht ik: dit wil ik ook! Ik werd lid van de partij heb me veel ingezet voor de huidige campagne." Richelle ondersteunt de partij in het algemeen over de voordelen en het nut van het gebruik van Social Media. "Mijn vader is verkiesbaar op nummer 5 en ik op nummer 26. Voor hem zou het natuurlijk fantastisch zijn als hij een zetel krijgt in de gemeenteraad. Ik heb het nu nog heel erg druk met school en wie weet, over vier jaar, sta ik wat hoger en kan ik dan de raad in."

Op de vraag waarom ze voor de politiek kiest antwoordt Richelle: "Ik vind dat er meer jongeren de lokale politiek in moeten. Ook hun stem moet gehoord worden. Ik wil die stem wel zijn. Wij hebben nu (maar) drie kandidaten onder de 30 jaar en dat vind ik te weinig. De komende tijd wil ik sowieso heel veel ervaring op doen en veel (commissie)vergaderingen bijwonen. We hebben het er ook over gehad om een jongerenafdeling binnen de partij op te zetten."

Als 'jonkie' binnen de partij, wordt ze zeker voor vol gezien: "Tijdens vergaderingen wordt mij meerde malen gevraagd naar mijn mening en ideeën.

Richelle ambieert geen functie in politiek Den Haag: "Ik volg het wel, maar daar ligt niet mijn passie. Ik zie mezelf meer in een functie in het bedrijfsleven dan in een politieke loopbaan." Ze liep stage op Curaçao, waar ze een half jaar woonde. "De tijd van mijn leven! Ik houd van het leven daar en de heerlijke temperatuur, maar had in het begin wel last van heimwee. Noordwijkerhout zit zo in mijn bloed."

Over 15 jaar ziet ze zichzelf het liefst als moeder, gelukkig getrouwd en wonend in Noordwijkerhout. "Ik ga graag naar de stad om te shoppen, maar zou er nooit willen wonen. Te druk, teveel indrukken. Ik ben altijd zó blij als ik weer terug ben in Noordwijkerhout ben.

Hier ken ik iedereen en voel ik me echt thuis. Het strand is een van mijn favoriete plekken. Ook al is dat officieel Noordwijk: de Duindamseslag voelt als Noordwijkerhout. Heerlijk. Ik zou mijn kinderen nergens anders willen laten opgroeien dan hier!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>