Pesthuis geen splijtzwam | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: archief
Foto: archief

Pesthuis geen splijtzwam

  Politiek

Jaap de Moor (NZLokaal) had aangekondigd een motie van wantrouwen te overwegen in de raadsvergadering van 27 september tegen wethouder Henri de Jong. Er is grote onvrede over de ontwikkelingen in de stichting Carnaval der Dieren. De Dierenhoeve en de Keiebijters kunnen niet tot overeenstemming komen. De Dierenhoeve liet onderzoek doen en leek zijn eigen weg te willen bewandelen.

Door Piet de Boer

Wethouder Gotink heeft inmiddels gesproken met de Dierenhoeve, Keiebijters, het Carnaval der Dieren en de ontwikkelaar. Gotink wilde niets zeggen over inhoud van de gesprekken. ''Het is een precair proces''. Hij wil eerst in alle rust scenario's uitwerken.

De Moor wendde zich tot wethouder De Jong. Hij wilde weten hoe de wethouder terug kijkt op het Pesthuis-dossier dat onder zijn portefeuille viel.

De wethouder antwoordde dat het college de regie moet pakken en moet zoeken naar de meest ideale oplossing. Het college betreurt dat dit proces zo lang heeft geduurd. De Jong trekt het zich persoonlijk aan dat partijen ''niet tot overeenstemming zijn gekomen''. Achteraf had hij de partijen eerder dan juni 2018 bij elkaar moeten roepen. Bijvoorbeeld eind 2017 toen de ontwikkelaar in beeld kwam. Waarom dat niet is gebeurd bleef onduidelijk.

Met de mededelingen van beide wethouders leek desondanks de kou uit de lucht. De Moor overlegde met zijn fractie en besloot geen motie van wantrouwen in te dienen.

Het Pesthuis-dossier is hiermee nog niet afgesloten maar blijft groeien. Partijen moeten met een gezamenlijk plan komen. Volgens de planning moet dat deze maand klaar zijn.

Wethouder De Jong legde er wel nadruk op dat zowel het Pesthuis als de Engelse tuin waardevolle monumenten zijn, die behouden moeten blijven. Het college laat de

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>