Uitvoering centrumplannen rondom hof naderen eindstreep | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het hof rondom de Witte Kerk is momenteel parkeerplaats voor stratenmakers materiaal. Foto: Piet de Boer)
Het hof rondom de Witte Kerk is momenteel parkeerplaats voor stratenmakers materiaal. Foto: Piet de Boer) (Foto: )

Uitvoering centrumplannen rondom hof naderen eindstreep

  Politiek

centrum ♦ De bestrating van de Dorpsringweg rond het kerkhof is in volle gang. De grijze stenen liggen te wachten op stratenmakers. Het hof is nu parkeerplaats voor zwaar materieel. Met vooruitziende blik heeft de gemeente ruime toegangspoorten gecreëerd om deze machines toegang te geven tot het historisch en archeologisch waardevolle kerkhof.

Door Piet de Boer

Op dit moment wordt langs de nieuwe kerkhofmuur een rand natuurstenen aangebracht. Deze lichte stenen contrasteren bewust met het donkere baksteen van de nieuwe muur. De krimlinden in de rand stenen krijgen een rooster om regenwater sneller in de grond op te nemen. Het adviesorgaan de monumentencommissie, raadde aan ronde roosters te plaatsen. Afgaande op de bestrating gaat de gemeente voor vierkante roosters.

Muur

De muur is klaar. Oorspronkelijk zou de hoogte van het muurtje op een niveau blijven. Voor de opbouw van tribunes of podium is de nieuwe muur verlaagd bij de ingang van de Witte Kerk.

De gemeente wilde liever drie niveaus. De monumentencommissie adviseerde eerder geen hoogteverschil aan te brengen. De gemeente negeerde het advies zonder onderbouwing en gebruikte twee niveaus. Binnen de monumentencommissie stijgt de verontwaardiging over deze houding van het bestuur.

De gemeente heeft al diverse keren haar advies genegeerd, zonder tegenargumenten of uitleg. Omdat deze handelswijze te vaak is voorgekomen heeft de commissie onlangs een brief aan het college gestuurd over deze handelswijze.

Het project van het dorpscentrum is nog niet klaar. Er komt nog bestrating op het kerkhof. Een lichtplan en beplantingsplan zijn in de maak en de grijze ring stenen moet nog afgemaakt worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>