Marc Cramer begint Groep Doen en Bas Knapp nieuw (burger)raadslid | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: piet boer
Politiek

Marc Cramer begint Groep Doen en Bas Knapp nieuw (burger)raadslid

  Politiek

Marc Cramer, voormalig fractievoorzitter van de VVD verlaat de fractie. Hij blijft zitten in de raad van Noordwijkerhout onder de partijnaam Groep Doen! Hans Knapp spreekt van 'zetelroof'.

Door Piet de Boer

Tijdens de laatste raadsvergadering voor de vakantie stapte Cramer uit de VVD fractie. Hij zit de laatste maanden van de zelfstandige gemeente Noordwijkerhout in de raad namens Groep Doen! Cramer stapt over naar een lokale partij. ''Ik heb me aangesloten bij Puur, waarbij ik actief mee help om de mensen van Puur ook op weg te helpen in de dossiers in Noordwijkerhout en De Zilk. Om iedere schijn van het uitwisselen van informatie tussen de VVD en Puur uit te sluiten, heb ik moeten besluiten om uit de VVD fractie te stappen.'' De coalitie van VVD, D66 en CDA verliest een zetel, maar behoudt een meerderheid van één zetel.

Cramer zegt de coalitie bovendien te blijven steunen.

Als vrienden uit elkaar

Fractievoorzitter Hans Knapp bedankte Cramer voor zijn inzet en is blij dat hij lid blijft van de VVD. ''We hebben besloten als goede vrienden uit elkaar te gaan en dat betekent ook dat goede vrienden elkaar wel eens de waarheid mogen zeggen''.

Met 43 voorkeurstemmen is het niet echt zijn zetel, vindt Knapp. Wettelijk is doorgaan als eenmansfractie toegestaan. Hij noemt de actie van Cramer dan ook:'legale zetelroof'.

Andere naam

Knapp heeft vooral moeite met de naam Groep Doen! 'Kies voor doen' is de slogan van de VVD. Groep Doen! schept verwarring. Hij denkt dat de naam op gespannen voet staat met de Kieswet en vraagt Cramer een andere naam te kiezen. Cramer denkt er niet over. Hij heeft overlegd met de griffier en die had geen bezwaar. Of hij op de kieslijst van Puur komt is nog niet bekend.

Tegelijk met het vertrek van Cramer koos de VVD een extra burgerraadslid Bas Knapp, de zoon van Hans Knapp. Hij gaat een deel van de werkzaamheden van Cramer overnemen. Hij neemt deel aan de commissievergaderingen van Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>