Afbeelding

Beoogd gemeentesecretaris voor nieuwe gemeente Noordwijk

Politiek

De nieuwe gemeente Noordwijk is op 1 januari 2019 een feit en is Carsten Hof de nieuwe gemeentesecretaris. Tot die tijd wordt hij de projectleider/kwartiermaker voor de nieuwe gemeente. Na een overdrachtsperiode neemt hij het stokje over van Dirk Louter, de huidige projectleider Fusie. De nieuwe gemeentesecretaris komt een beetje thuis, want hij is geboren en getogen in Noordwijkerhout.

Hof is een veelzijdige nieuwe gemeentesecretaris. Een bouwer en verbeteraar die goed op zijn plek zal zijn bij de ontwikkelingen van de nieuwe gemeente Noordwijk. Na zijn opleiding Bestuurskunde bij de Rijksuniversiteit Leiden is hij een aantal jaar projectsecretaris bij het samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek geweest. Sinds 1997 heeft hij diverse functies gehad bij de gemeente Den Haag, waar hij de laatste drie jaar lid van de directie van het Intern Dienstencentrum is geweest. In zijn carrière heeft hij de nodige ervaring opgedaan die nodig zijn bij ontwikkelingen voor de nieuwe gemeente Noordwijk.

Hof woont met zijn gezin in Voorhout. Zoals hij zelf zegt: "Ik kan niet wachten om te beginnen. Als gemeentesecretaris krijg ik de unieke kans om in mijn 'eigen' Bollenstreek aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Noordwijk, waar de medewerkers, bestuur, inwoners en ondernemers trots op mogen zijn."

In de afgelopen periode heeft een selectieprocedure plaatsgevonden voor de werving van een beoogd gemeentesecretaris. Deze is begeleid door het bureau Public Spirit. De selectiecommissie bestond uit de beide burgemeesters, twee wethouders en twee vertegenwoordigers uit de Bijzondere Ondernemingsraad (BOR). Er was een kwantitatief en kwalitatief goede respons. Uit het aanbod heeft de selectiecommissie vijf kandidaten geselecteerd waarmee een eerste gesprek is gevoerd. Op basis hiervan is een vervolggesprek gevoerd met drie kandidaten en hebben daarna twee overgebleven kandidaten een assessment afgelegd. Op basis van alle informatie heeft de selectiecommissie unaniem gekozen voor Carsten Hof.

De formele kant

Carsten Hof wordt per 1 mei a.s. projectleider/kwartiermaker van nieuwe gemeente Noordwijk. De beide colleges van Burgemeester & Wethouders (B&W) dragen hem voor als gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Noordwijk bij het nieuwe college van B&W dat geformeerd wordt na de gemeenteraadsverkiezingen. Het nieuwe college zal de benoeming van Hof formeel moeten bekrachtigen. | Foto: www.noordwijk.nl

Uit de krant