Afbeelding
Foto: Piet de Boer

Burgerraadslid Lisa Wouda: Jongeren betrekken bij politiek

Politiek

gelofte ♦ Op internationale vrouwendag, 8 maart, is Lisa Wouda geïnstalleerd als burgerraadslid voor D66. De studente geschiedenis is met 21 jaar een van de jongste jong burgerraadsleden in Noordwijkerhout. Ze is meteen opgenomen in de fractie. Na de heidag wordt verwacht dat ze zaken voor jongeren in de plaatselijke politiek gaat behartigen. Wouda hoopt dat ze met haar bijdrage meer jongeren weet te betrekken bij de politiek. Haar interesse in de politiek dateert uit de tijd van de basisschool in Sassenheim.

Door Piet de Boer

De kindergemeenteraad was een eyeopener. Een vriendinnetje nam haar mee naar de Jovd. Discussiëren was leuk maar de partij (VVD) bleek niet haar partij. Ze werd op haar 18e lid van de Jong Democraten van D66. Lisa geeft de voorkeur aan het pragmatisme en liberalisme van Hans van Mierlo. Haar persoonlijke favoriet in het huidige kabinet is Ingrid van Engelshoven. Minister van Onderwijs, cultuur en wetenschappen. Betrokkenheid, discussiëren en oplossingen zoeken is wat haar trekt aan de politiek. Je mening geven over politieke onderwerpen. Bij Lisa geldt dat met name voor de terreinen onderwijs en sport. Zelf heeft ze gevoetbald bij VVSB en op dit moment squasht ze. Het zijn niet alleen onderwerpen die in haar persoonlijk leven een belangrijke rol spelen. Ook de bespreking van de jaarlijkse begroting vindt ze interessant: "Ik wil weten waar het geld naar toe gaat en hoeveel." De onzekerheid van het raadslidmaatschap door verkiezingen, deert haar niet. "Dat maakt het leuk. Voor verkiezingen zet je je extra in."

Ze zit nu al in de programmacommissie van D66 en denkt mee over het partijprogramma voor de verkiezing in november. En de kieslijst? Voorlopig nog geen lijsttrekkerschap voor Lisa Wouda. Dat laat ze over aan Bert Gotink en Dick Gutlich. Op 13 februari sluit de e-voting voor het lijsttrekkerschap. Lisa Wouda is wel ambitieus en hoopt op een plek zo dicht mogelijk onder deze lijsttrekkers.

Uit de krant