Afbeelding
Foto: pr

Ton van Rijnberk benoemd tot Statenlid

Politiek

politiek ♦ Ton van Rijnberk, oud wethouder van Noordwijk en Hillegom is op 31 januari 2018, als vertegenwoordiger van D66, benoemd in de Provinciale Staten van Zuid Holland. Hij werd in zijn functie beëdigd door Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Van Rijnberk combineert dit met het wethouderschap in de gemeente Bloemendaal tot dat daar na de verkiezingen een nieuw college is gevormd.

Verrassende bijkomstigheid is dat zijn eerste klus is als woordvoerder van onder andere de provinciale wegen het voorkeurstracé Duinpolderweg op 7 februari in de commissie Verkeer en Milieu.

Greenports

Van Rijnberk treedt als Statenlid op, als woordvoerder mobiliteit, wegen & verkeersveiligheid, geluid, energie en greenports. "Als Statenlid ga ik voor een goed evenwicht tussen wonen, werken, reizen, recreëren en natuur'" licht het nieuwe Statenlid enthousiast toe. Ik wil graag voorwaarden scheppen voor economische groei, verbeteren van de mobiliteit, behoud en ontwikkeling van natuur en recreatie, evenwichtig verdelen van schaarse ruimte en verbinden van stad en platteland. Dit zijn de opgaven waar het politieke bestuur van de provincie voor staat en waar ik mij graag voor inzet."

Bestuurlijke kennis en ervaring

"Voor mijn bijdrage kan ik gebruik maken van mijn bestuurlijke kennis en ervaring die ik 25 jaar lang heb opgedaan als bestuursadviseur en programmamanager in de ruimtelijke sector van de grote gemeenten Den Haag (onder andere stadsvernieuwing, binnenstadontwikkeling) en Amsterdam (onder andere stadsregio, Noord-zuidlijn). Daarnaast als volksvertegenwoordiger en bestuurder in de kleinere gemeenten Noordwijk (raadslid en wethouder), Hillegom ( wethouder) en Bloemendaal (wethouder).

Integrale gebiedsontwikkeling, het inrichten van resultaatgerichte organisatievormen met een evenwichtige inbreng van alle belanghebbenden en de bestuurlijke toekomst van kleinere gemeenten hebben mijn specifieke belangstelling."

Uit de krant