Ook Tessa's tas kan in top | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tessa Meiland kan blij en opgelucht haar middelbare schoolperiode afsluiten. | Foto: Piet de Boer
Tessa Meiland kan blij en opgelucht haar middelbare schoolperiode afsluiten. | Foto: Piet de Boer (Foto: )

Ook Tessa's tas kan in top

  Onderwijs

Degenen die woensdag 12 juni om 14.00 uur nog geen telefoontje hadden gehad, konden juichen: geslaagd! Ook voor Tessa Meiland was het feest, de jongste dochter uit het gezin van Nico en Karin. Tessa heeft Havo gedaan en slaagde met vlag en wimpel.

Door Piet de Boer

Toen Tessa in 2014 begon, keek ze erg op tegen 'de vijfde klassers', vertelt ze desgevraagd. "Ik vond alles zo spannend en de school zó groot. En natuurkunde en scheikunde had ik nooit gekregen op de basisschool.''

Wat ga je nu studeren?

"Ik wilde altijd wel iets met de zorg doen. Met mensen. Ik wist alleen nog niet precies wat. Dit laatste jaar is dat duidelijk geworden en heb ik gekozen voor verpleegkunde. Een opleiding in Leiden. Ik vind het leuk om mensen blij te maken in hun omstandigheden."

Heb je veel support van je familie?

Ze lacht. "Ja natuurlijk. In de periode van de examens was ik natuurlijk wel meer gestrest, geïrriteerd en zo. Dan ging ik vroeg naar bed. En ik ben blijven sporten: voetballen en tennissen. Ik twijfelde wel eens na een examen. Mijn moeder vroeg dan hoe het gegaan was. Ik stond er niet altijd positief in."

Welke docent is je bijgebleven?

"Dat is de docent uit groep 1 (mavo-havo). Die heeft me toen naar de mavo gestuurd. Ze zei dat ik de havo niet aankon. Dat bleek een verkeerde beslissing te zijn. Ik heb een jaar mavo gedaan. Dat was niet leuk. Ik paste niet in die groep. In de derde deed ik weer havo. Dat heb ik toen makkelijk kunnen doen."

Hoe kijk je terug op je middelbare schooltijd?

"Ik heb veel geleerd dat ik kan gebruiken bij mijn vervolgopleiding. Ook op sociaal vlak. Voorheen kon ik moeilijk vrienden maken, maar nu niet meer. In de pauze zaten we altijd met een groepje van vijftien vriendinnen. Evi, mijn beste vriendin, heb ik ontmoet in de eerste klas. Ze is er altijd voor me. En ik heb een vriendje, Toine Steenvoorden. Die gaat ook naar de Hoge School in Leiden en wil economie studeren.

Wat ga je missen?

''De gezelligheid! De hogeschool in Leiden is veel groter dan Leeuwenhorst. Je moet er met de trein heen en veel meer zelfstandig doen.'' In de vakantie gaat ze werken in de bouw en wil haar rijbewijs halen. En ze heeft plannen voor een trip naar Terschelling.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>