Noordwijkerhoutsweekblad - Burgemeester en wethouder openen koningsspelen op Prinsenhof
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Leerlingen, leerkrachten en ouders verzamelen zich op het plein. | Foto's en tekst: Caroline Spaans
Leerlingen, leerkrachten en ouders verzamelen zich op het plein. | Foto's en tekst: Caroline Spaans
jeugd

Burgemeester en wethouder openen koningsspelen op Prinsenhof

  Onderwijs

oranjefeest ♦ Op het plein bij basisschool De Prinsenhof opende burgemeester Gerrit Goedhart en wethouder Bert Gotink vrijdagochtend 20 april de koningsspelen door twee confettikanonnen met oranje snippers af te schieten.

Op het podium dansten leerlingen vervolgens op de muziek van het schoollied, dat door alle andere leerlingen op het plein luidkeels werd meegezongen.

Directeur Dorien Stuivenwold verwelkomde alle kinderen en de ouders en natuurlijk de burgemeester en wethouder: zij waren speciaal uitgenodigd door de leerlingenraad.

De acht kinderen die in de leerlingenraad zitten, hadden het idee om de burgemeester uit te nodigen en gelukkig zei hij gelijk ja. Na afloop van de opening op het plein ging de burgemeester met de wethouder een boterhammetje eten met de leerlingenraad. Ze hadden in de lerarenkamer een mooi gedekte ontbijttafel klaar gezet met veel lekkers er op waaronder oranje gekookte eitjes. Alle andere kinderen genoten van een schoolontbijt in de klas. Het was heel gezellig bij de burgemeester aan tafel! Verschillende onderwerpen kwamen aan bod: van broodbeleg tot een nieuwe bestemming van het gemeentehuis. Goedhart: "Het ziet er allemaal erg gezond uit wat hier op tafel staat. Dit wordt de eerste keer dat ik 'aardbeien-bietenspread' op mijn brood smeer!" Stuivenwold: "Ik ben enorm trots op de kinderen, want ze hebben dit helemaal zelf georganiseerd." De kinderen zijn ook benieuwd wanneer de burgemeester met pensioen gaat en komen met ideeën voor de bestemming van het gemeentehuis, als straks de nieuwe fusiegemeente een feit is. "Een bed & breakfast of een hotel. Maar dan wel een vijfsterrenhotel met een zwembad!" "We kunnen er ook een paar klassen van jullie school in maken", oppert de burgemeester. Dat zien de kinderen wel zitten. 

De burgemeester vraagt of de kinderen het niet spannend vonden, toen de datum van deze dag dichterbij kwam: "Vinden jullie het niet een beetje eng om met ons aan tafel te zitten?" Nou, dat bleek helemaal niet het geval te zijn. De kinderen zeggen lachend: "Jullie zijn toch ook maar gewoon een mens!" De leerlingenraad bestaat uit twee leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8: Bo, Bibi, Luna, Mare, Noor, Ksavier, Jan en Job.

Na het ontbijt werden verschillende spelletjes gedaan op en rond het plein en was er een sponsorloop voor het goede doel: waterspeeltuin De Speelakker.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>