Op het bankie met… | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Iris Schlagwein. | Foto: vvv
Iris Schlagwein. | Foto: vvv (Foto: )
Op het bankie met...

Op het bankie met…

  Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen en bezoekers of toeristen, maar ook de lokale inwoners van de gemeente graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In de wekelijkse rubriek Op het bankie met, nemen bezoekers plaats op het bankje dat voor het VVV in de Dorpsstraat staat en beantwoorden een aantal vragen.

Deze week: Iris Schlagwein

Waarom zit (je) op het bankie?

Omdat ik deze week in Noordwijkerhout woon, als huisoppas. Als mensen op vakantie gaan woon ik in hun huis en verzorg daar de poezen, planten en post. Dit doe ik ondertussen al 2,5 jaar aaneengesloten en dit is de derde keer dat ik in Noordwijkerhout woon.

Waar groeide je op?

In Noordwijk, maar ging wel in Noordwijkerhout naar de middelbare school (Leeuwenhorst), daarom kwam ik hier vaak bij vriendinnen op bezoek. En ik was een keer prinses carnaval, met Prins Ferrari, dus dat geeft misschien Noordwijkerhouter-punten.

Wat is hier de leukste plek?

Ik vind Como en Co een toffe plek om lekker te relaxen en een kop koffie te drinken in de zon. Verder snuffel ik graag in de kringloopwinkel op het marktplein. Naar oppashuizen neem ik maar één koffer mee, maar een leuk leesboek dat ik bij de kringloop vind, kan er altijd wel bij. En daarna geef ik het weer weg.

Wat doe je voor werk?

Ik heb geen eigen huis en daar krijg ik veel vragen over: hoe ik tot deze levensstijl gekomen ben en waarom ik me altijd thuis voel. Daarover is in juli van dit jaar mijn boek 'Thuis zonder huis' uitgekomen en nu hou ik me voornamelijk bezig met lezingen geven over (on)zekerheid toelaten en thuiskomen bij jezelf.

Wat heeft ons dorp te bieden vergeleken met andere?

Ik ben dol op de duinen en de zee, dus ik woon het liefst in oppashuizen dicht bij de kust. Vanuit het dorp sta je in 10 minuten fietsen in de vrije natuur, dat vind ik echt een luxe.

Wat is je levensmotto?

Dat een rijk leven 'm niet ziet in je bezit, baan of bankrekening, maar hoeveel 'levenswaarde' en je ervaart in je dagelijks leven. Daarvoor kun je uiteraard gewoon in je huis blijven wonen, het gaat om je mindset: kom je altijd tekort of voel je je een rijk mens, omdat je in al je behoeften voorzien bent?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>