Op het bankie met… | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De Maestrocommissie is er klaar voor! | Foto: vvv
De Maestrocommissie is er klaar voor! | Foto: vvv (Foto: )
Op het bankie met...

Op het bankie met…

  Human Interest

vvv ♦ Bij de VVV werken vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek nemen bezoekers plaats op Het Bankie dat voor de pui van het VVV in de Dorpsstraat staat en doen hun verhaal.

Deze week de Maestro Commissie (vlnr): Siebren Miedema, Angela van der Voet, Klaartje Passchier, Marit Hogervorst en Bas van der Tang.

Wat voor vereniging zijn jullie?

Onze Christelijke muziekvereniging Harpe Davids is de oudste vereniging uit Noordwijkerhout, opgericht 25 september 1915. Wij zijn dus inmiddels 103 jaar oud. Maar ondanks onze hoge leeftijd springlevend.

Waarom zitten jullie hier?

Omdat onze vereniging een serie Maestro concerten organiseert in het kader van de fusie op 1 januari 2019 tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Wij hebben vier bekende Noordwijkers en vier bekende Noordwijkerhouters weten te strikken om het tegen elkaar op te nemen in een sportief muzikaal evenement. De Maestro's zijn Henri de Jong, wethouder Noordwijkerhout, Jan Rijpstra, burgemeester Noordwijk, Arnold Geerlings, Prins der Noortukkers, Ton vd Burg, Prins der Kaninefaaten. Ria Vink, onderneemster. Els Bax, fotograaf. Leontine vd Klugt, kunstenares en Joke Brouwer, zakenvrouw.

Mooi bankie, of niet?

Goed initiatief, biedt een mooi podium voor inwoners, verenigingen en bezoekers aan onze gemeente om zich op leuke wijze te presenteren.

Wat vinden jullie van Noordwijkerhout?

Een gezellige gemeente met een rijk verenigingsleven.

Wat is de leukste plek in het dorp of regio?

De leukste plek in is natuurlijk de Witte Kerk, waar de roots van onze muziekvereniging liggen.

Wat willen jullie de lezers nog meegeven?

Kom allemaal de Maestro's aanmoedigen. De eerste rondes worden gehouden op 13 oktober in de Sint Jeroenskerk te Noordwijk en op 3 november in de Duinpan te De Zilk. De grande finale tussen de twee overgebleven Maestro's is op 12 januari 2019 tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout. Aanvang telkens 20.00 uur. Meer info: www.harpedavids.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>