Cast en Regisseur van Theater voorstelling Fly me to the moon.  Boven: Dalia en Rogier, ernaast Martine Zeeman en staand: Saskia Schäfer | Foto: PRBedrijf/ Vereniging:	Theater voorstelling Fly me to the moon.
Cast en Regisseur van Theater voorstelling Fly me to the moon. Boven: Dalia en Rogier, ernaast Martine Zeeman en staand: Saskia Schäfer | Foto: PRBedrijf/ Vereniging: Theater voorstelling Fly me to the moon.

Op het bankie met…

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

Waarom neem jij plaats op het Bankie?

Wij zijn hier om de voorstelling Fly me to the Moon te promoten. Het is een Openlucht theaterspektakel waar veel mensen aan meewerken. Wij willen de mensen graag meegeven dat het een niet te missen stuk is over waar we zijn over 50 jaar.

Ben je een echte Noordwijkerhouter?

Martine: 'Wij zijn hier te gast. Ik kom vaak in Noordwijkerhout. We doen veel theaterprojecten op een basisschool. De leerkrachten en de leerlingen hebben dit keer weer meegewerkt om duurzame voertuigen te bedenken en te maken voor de voorstelling. 'Wat heb je nodig om naar de maan te kunnen reizen, hoe ziet dat eruit?'

Wat is de leukste plek in het dorp of de regio

Dat is toch wel de Regenboog school. De leraren zijn open en het werkt prettig samen. Ook heb ik iets met 'de Zee' (mijn achternaam Zeeman heeft hier alles mee te maken). De zee geeft verbinding, iets moois.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Dahlia: "ik zit op de basisschool in Heemstede. Ik hou van dansen en zingen. In het stuk speel ik 'het maanmeisje' en ontmoet ik Joost, de jongen die naar de maan gaat, in de bieb'. Rogier: 'ik zit op het Spinoza Lyceum in Amsterdam' Hiervoor heb ik in het De la mar theater gespeeld bij de productie van Ciske de Rat. Deze productie van FLy me to the Moon vind ik heel leuk, het is voornamelijk zingen en spelen. Saskia: "Momenteel hou ik me als freelance zangeres en actrice voornamelijk bezig met korte producties. Ik heb het conservatorium in Alkmaar gedaan en de Musical opleiding. Ik heb nu ook super veel zin om deze productie te draaien. We spelen op 27, 28, 29 en 30 september en 4, 5, 6 en 7 oktober. De locatie is The Moonyard Decos (tegenover Estec) in Noordwijk.

Wat kan er nog leuker aan Noordwijkerhout?

Martine: "wat ik heel leuk vind is dat we straks één gemeente zijn! Ik vind het leuk om Noordwijkerhout te leren kennen, ik ben nieuwsgierig wat het dorp Noordwijkerhout ons te bieden heeft. En ik hoop dat de Noordwijkerhouters ook naar het stuk komen kijken.

Uit de krant