Esmee Visser. | Foto: Tino Stulen
Esmee Visser. | Foto: Tino Stulen Foto: Tino Stulen

Op het bankie met….

Human Interest

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is.

In deze rubriek nemen ondernemers, bezoekers, verenigingen en andere mensen die iets te vertellen hebben over zichzelf of hun organisatie plaats op het bankie en doen hun verhaal. Deze week:

Esmee Visser

Esmee is een Nederlands langebaanschaatsen en komt uit Beinsdorp. Ze is gespecialiseerd in de lange afstanden. Visser werd in 2018 Europees kampioen op de 3000 meter en olympisch kampioen op de 5000 meter.

Waarom neem jij plaats op het Bankie?

Ik ben uitgenodigd door de VVV Noordwijkerhout. Mijn ouders zijn bevriend met Annemieke Duivenvoorden, zij is hier al heel lang vrijwilligster. Via haar ben ik dus hier heen gekomen voor dit interview.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven om op dit niveau te kunnen blijven schaatsen?

Slapen en eten!

Wat is je indruk van Noordwijkerhout?

Noordwijkerhout is een gezellig dorp. Ik ben er vroeger wel eens geweest om het bloemencorso te bekijken. Wat ik leuk vind dat ieder dorp in de streek zijn eigen persoonlijkheid heeft en behoudt. In Noordwijkerhout is dat goed gelukt. Een mooi en gezellig dorp! Zelf ben ik opgegroeid in Beinsdorp, daar wonen mijn ouders nu nog. Nu woon ik in Heereveen.

Wat zou je de lezers van het Noordwijkerhouts weekblad mee willen geven vanaf deze bank?

Geniet van alles wat je doet en bekijk alles positief dan wordt de wereld een stuk mooier!

Wat vind je eigenlijk van het bankie?

Ik vind 'm wel mooi en heel traditioneel, maar eh…. hij zou wel een verfje kunnen gebruiken. Hij wordt bijna groen….!

Uit de krant