Jubileumcomissie van Scouting Bosgeest. | Foto: vvv
Jubileumcomissie van Scouting Bosgeest. | Foto: vvv

Op het bankie met…

Human Interest

De bekende bank van het dorp is vervangen door een Hollands exemplaar. Deze is in het bezit van Dutch Dune Design en blijft hier voorlopig nog even staan. Iedereen mag er even op gaan zitten, een fotootje maken en in deze rubriek zijn of haar zegje doen.

Deze week zitten op het bankie:

Scouting Bosgeest

(staand Bart en Dick, zittend Simone, Ab en Lieke)

Waarom zitten jullie op het bankie?

Scouting Bosgeest bestaat dit jaar 60 jaar. Wij, als jubileumcommissie, zijn daar erg druk mee bezig. Graag willen wij dat de rest van Noordwijkerhout weet dat we al 60 jaar hele leuke avonturen ondernemen.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Qua beroep doen we allemaal wat anders: leerkracht, vormgever of constructeur. Maar wat ons bindt, is dat we allemaal jeugdlid waren en daarna vrijwilliger bij Scouting Bosgeest. André is oud-voorzitter, Bart is nog leiding en de rest is leiding geweest. Verder doen we nog uiteenlopende functies en klussen bij de groep. En dit jaar hebben we de eer om met z'n vijven in de jubileumcommissie te zitten.

Wat maakt het dorp leuker?

Dat meer Noordwijkerhouters ontdekken hoe leuk, leerzaam en actief scouting is natuurlijk! Verder zijn we als groep benieuwd naar de herinrichting van het centrum. Rond de Witte Kerk houden we soms opkomst zoals onze seizoenstart, maar ook de Koningsmarkt. Van een mooi centrum wordt toch iedereen blij!

Wat wil je de lezers meegeven vanaf 't bankie?

Kom eens langs dit jaar! Zowel als kind of als volwassenen. Elke zaterdag om 14:00 uur zijn er uitdagende activiteiten op het clubgebouw. Je mag altijd 3 keer kijken of je het leuk vindt, daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Dit jaar komen er nog extra activiteiten zoals een grootse open dag, waarbij iedereen welkom is en een groepsweekend. Oftewel allemaal leuke activiteiten. Alle info daarover vind je op www.bosgeest.nl

Wat vind je van het bankie?

Een erg gave bank maar ik weet niet of de plek zo voor de VVV wel de juiste is. Op ons grasveld bij het clubhuis aan de V/d Weijdenlaan zou die wel staan haha (hint, hint!)

Uit de krant