'Kijk, ik begin iets nieuws' | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

'Kijk, ik begin iets nieuws'

  Geloof & Religie
Foto:

Vanwege het vertrek van pastoor Goumans is zondag 30 juni vanaf 15.30 uur in de Sint Victorkerk een afscheidssymposium georganiseerd met als thema: 'Kijk, ik begin iets nieuws…'.

Hierin staat zijn rol centraal waarmee hij het onderwerp kerkvernieuwing binnen de parochie Sint Maarten heeft geïnitieerd en mede-vormgegeven. Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen biedt een drietal inleiders een perspectief van een kerk in beweging.

Zondag 7 juli neemt Goumans afscheid, nadat hij 26 jaar geleden als pastoor van de st. Jozefkerk werd geïnstalleerd. In 2001 werd hij ook benoemd tot pastoor van de st. Victorkerk en leidt hij sinds 2012 het pastoraal team van de zeven kernen in de Bollenstreek-Zuid die tezamen Parochie Sint Maarten vormen. Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd neemt hij afscheid van zijn werk in parochie Sint Maarten.

De dag begint met een eucharistieviering om 10.00 uur in de Sint Jozefkerk. De pastoor zal, samen met diaken Bertijn Prins, voorgaan in deze viering. Een gelegenheidskoor, gevormd uit de verschillende parochiekernen, verzorgt de muzikale omlijsting. Misdienaars uit alle hoeken van de parochie verlenen ook hun medewerking.

Na de viering is er gelegenheid om persoonlijk van pastoor Goumans afscheid te nemen tijdens een receptie in de Maasgaarde naast de kerk. Alle belangstellenden zijn hierbij van uitgenodigd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>