Afbeelding

Bomenwandeling

Duurzaam & Groen

Het thema van de bomenwandeling van dit jaar is de bloeiwijze. De organisatie laten graag zien hoe klein en soms hoe groot de bloeiwijze kan zijn.

De wandeling loopt vanaf de Brink langs de hartjesboom, waar de eigenaresse achter haar raam ook de Tamarinde tentoonstelt. Via de ingang Bavo tuin door naar de Engelse tuin waar de aandacht ligt op het behoud van de mooie oude bomen die hier staan. Tijdens het uitzetten van de bomenwandeling is geconstateerd dat er nog maar één Maki boompje dat geschonken is door Hirado, in de tuin van het gemeentehuis staat. Het is te hopen dat het boompje dat er nog wel staat langer in leven blijft. De wandeling start om 19.15 uur vanaf de Brink. Duur ongeveer een uur en een kwartier. Meelopen kost 2.50 euro. De opbrengst gaat naar het vervaardigen van een naamplaatje voor de Makiboom.

Bewust wandelen organiseert 2 maal per jaar een extra wandeling in Noordwijkerhout. Dit is een bomenwandeling, om de kennis te vergroten en met andere ogen naar bomen te kijken. Ook start na de meivakantie, op dinsdag 15 mei weer bewust wandelen. Iedere dinsdag een uur wandelen in en om Noordwijkerhout wordt 5 kilometer gewandeld met als doel: helderheid van geest, opbouwen van conditie, genieten van de omgeving en elkaar. Dinsdagochtend start 9.00 uur ingang Munnekeweij, Via Antiqua 28, 's avonds start om 19.30 uur viaductweg 50 ingang x-out. Kosten per wandeling 2.50 euro.

Afbeelding

Uit de krant