Michel wint derde prijs Special Art Award | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Rechts achter Michel hangt zijn winnende kunstwerk. | Foto: pr
Rechts achter Michel hangt zijn winnende kunstwerk. | Foto: pr

Michel wint derde prijs Special Art Award

  Cultuur

regio ♦ Michel won vorige week de derde prijs (vakjury prijs) bij de Special Arts Award. De Special Award is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Drie cliënten van Raamwerk waren genomineerd.

Michel kreeg de prijs uitgereikt door de juryvoorzitter Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum. De uitreiking vond plaats in de Utrechtse Nicolaïkerk, waar de 39 genomineerde kunstenaars twee maanden lang ieder drie kunstwerken tentoonstelden.

Michel ontving een geldprijs van 1250 euro om in te zetten voor zijn verdere ontwikkeling. Hij was natuurlijk erg blij en trots met zijn prijs. Hij weet nog niet precies wat hij met zijn prijs gaat doen, misschien een reis naar Parijs of een andere stad om verschillende musea te bekijken. Maar dat was een eerste ingeving.

Alle drie de cliënten die genomineerd waren werken bij 't Bollenpalet. Dit is het atelier van Raamwerk waar cliënten creatief bezig zijn. Dit varieert van schilderen tot het borduren van geboortepakketten en het maken van voorwerpen van keramiek. De artikelen die door cliënten worden gemaakt, zijn te koop. Op werkdagen geopend van 09.30 tot 16.00 uur in de Zuilhofstraat 2 in Sassenheim.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>