Panelen op Wilhelmina Boulevard officieel onthuld | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De vier culturele spiegels zijn te zien op de Koningin Wilhelmina Boulevard. | Foto: Ina Verblaauw
De vier culturele spiegels zijn te zien op de Koningin Wilhelmina Boulevard. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: Ina Verblaauw)

Panelen op Wilhelmina Boulevard officieel onthuld

  Cultuur

Op de Koningin Wilhelmina Boulevard hebben de panelen van het themajaar 2018 Noordwijk City of Space plaats gemaakt voor panelen van het themajaar 2019 Cultuur Verbindt. Vier grote panelen werden donderdag 18 juli door wethouder Sjaak van den Berg onthuld, samen met de kunstenaars of de initiatiefnemers.

Door Ina Verblaauw

"Vier kunstenaars worden met deze panelen geëerd; twee uit het verleden en twee uit het heden. Deze panelen bieden een mogelijkheid om oog in oog in contact te komen met de kunstenaar en brengt een verbinding met diverse culturele uitingen", zei Van den Berg in zijn openingswoord.

Van de vier panelen zijn er twee van kunstenaars die in het verleden een belangrijke rol speelden in de Noordwijkse cultuur en twee van hedendaagse Noordwijkse kunstenaars. Het eerste paneel werd onthuld door Hans van der Hoeven, bestuurslid van de St. Max Liebermann en toont een werk van Liebermann. Het tweede paneel werd onthuld door Natacha Hulsebosch met een door haar gemaakt portret van toen nog Koningin Beatrix. Het derde paneel, een foto van een optreden van Janieck Devy, door Janieck vol ontzag zelf onthuld. Op het vierde paneel prijkt een portret van Henriëtte Roland Holst, vervaardigd en onthuld door schilderes Joke C. Bos.

Alle panelen met de afbeelding hebben 23 spiegels, allemaal van gelijke afmeting, maar steeds op een andere manier bevestigd. Hierdoor ontstaat een steeds veranderend beeld. Op sommige spiegels staat een fragment van een tekst of een uitspraak. Elk paneel bevat een spiegel met de uitnodiging een selfie te maken. Een bijzonder project, ontworpen en bedacht door Piet Jan van Bohemen en Sandra Geerlings.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>