Afbeelding

Jubileum Peter van de Berg

Cultuur

Na afloop van de komedie Zwerfvuil heeft Peter van de Berg een zilveren speld ontvangen ter gelegenheid van zijn zilveren amateurtoneelcarrière. Deze speld is afkomstig van de Nederlandse Vereniging Amateurtoneel. Er hoorde ook een oorkonde en bloemen bij.

Burgemeester Gerrit Goedhart was aanwezig om Van de Berg toe te spreken en hem de speld op te spelden. "Fantastisch om zelf te aanschouwen wat een cultuuraanbod we zoal hebben in Noordwijkerhout. ODI is een vereniging om trots op te zijn en straks nog veel meer potentie heeft als we vanaf 2019 een nog grotere gemeente zijn," zei Goedhart. ODI heeft zijn thuisbasis hier in de Schelft, treedt ook elk jaar in de Duinpan in de Zilk op. Echter heeft ook alweer een tijd een samenwerking met HTIOS uit Noordwijk, nog voor de fusieplannen er lagen, en treedt daar nu al op in de Muze.

Van de Berg speelde in veel stukken van ODI, waaronder Liefde half om half in maart 1996, een van origine Engels stuk afspelend in de vijftiger jaren. Een stuk vol intriges, wantrouwen en uiteindelijk vertrouwen. "Je speelde Frank Foster in een decor wat voor de ene helft in de ene huiskamer speelde en in de andere helft van die andere huiskamer. In Geen seks in Sussex, speelde je als pasgetrouwd man, Peter Hunter. Ook een Engels stuk. De naam Hunter in combinatie van de titel van het stuk, zorgde voor de nodige hilariteit!" Van de Berg heeft nog een passie en dat is: regisseren. "Nu ik Passie zeg, dames en heren, hier staat ook de man die al jaren verbonden is aan de uitvoeringen van de Passie hier in Noordwijkerhout. Ook buiten ODI, of juist in samenwerking met ODI het paasverhaal brengend. Wat hebben we ook daar van genoten."

Van den Berg zijn plan is om een opleiding te doen op de toneelschool Amsterdam om het spelen en regisseren nog meer uit te diepen.

Uit de krant