Oud ventje
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: thv
Bollenpraat

Oud ventje

  Column

Niet alleen jongelui maar ook ouderen hebben behoefte aan een hangplek .

's Zomers staan ze aan het eind van de boulevard in Noordwijk en zaten ze op de bank bij de Witte Kerk. Met het verdwijnen van die bank lijken ook de oudjes weg te zijn. Met een beetje melken kwamen de mooiste verhalen te voorschijn. Over hoe wild het op zee was, hoe koud de winter was, hoeveel tulpen je op een dag kon rooien of hoeveel narcissen je op een dag kon plukken. Daarna kwam altijd de politiek aan bod. Hoe kunnen ze dit of dat doen. Weet je wel wat dat kost .En is er altijd wel een met insider informatie.

Dezer dagen lijken de ouwe ventjes toch veel drukker als vroeger, Oppassen. golfen, bridgen, tafeltje dekje of zelfs boeken schrijven. En zijn er die de ene na de ander cruise doen.

Mijn punt is dat de maatschappij op heel wat oudjes draait. De ervaring die ze meebrengen en de tijd die ze hebben komt nog steeds goed van pas. Vergeet vooral ook de vrouwen niet! Op het voetbalveld moeten iedere week weer de lijnen getrokken worden. De kantine moet schoon .

In het dorp moeten de toeristen ontvangen worden bij het VVV. Novato moet bij de tijd blijven. De kerken moeten schoon gehouden worden. Wat dacht u van al die collectes die in het najaar gehouden worden, Drukte alom.

Bij menig kweker komt senior, meestal rond koffietijd, binnen om zich te melden voor een klusje. Natuurlijk gaat de eerste vraag over hoe de prijzen waren. Dan kommentaar of ze goed of slecht zijn. Vervolgens over het weer en hoe het vroeger was. Dan wat nieuwtjes tot de koffie op is!

Als soms de jeugd zich meldt om opa gedag te zeggen is het feest compleet. De verhalen over school en uitgaan lijken steeds weer nieuw.

Het ouwe ventje dat voor u schrijft, probeert niet de mopperkont te zijn en te genieten van alles om hem heen.

Aad van Ruiten

Meer berichten