Ondernemersfonds | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Bollenpraat

Ondernemersfonds

  Column

Al maanden gonst het in ondernemerskringen over de voors en tegens van een ondernemersfonds in de nieuwe gemeente Noordwijk. Wie dacht dat met het afstemmen ervan in de gemeenteraad van voormalig Noordwijkerhout de kous af was, heeft het mis.

Het nieuwe Noordwijk haalt alles uit de kast om het ook in de hele nieuwe gemeente door te voeren. Een overvolle zaal bij de inspreekavond, vorige week in 's Heeren Loo, met wel 23 insprekers laat zien dat het onderwerp hot is.

Na de opening trok Mariëtte Bergman, als eerste inspreker, fel van leer. Uiterst zorgvuldig gedocumenteerd gaf zij aan dat er totaal geen draagvlak is voor de invoering van een algemeen bindend ondernemersfonds.

Het fonds zou gevuld worden door, naar zeggen, 20 procent opslag op de OZB aanslag. dan wordt het bijna een miljoen euro. als bij de begrotingsbehandeling van de gemeente een partij zou voorstellen om de OZB met 20 procent te verhogen, werd zij weggehoond en besmeurd met pek en veren om zich in de hoek te gaan schamen! Niets minder is nu het geval. Een club zelfbenoemde notabelen wil een dergelijk groot fonds, waarvan de doelstellingen heel onduidelijk zijn, gaan beheren, met kreten als, wat goed is voor Noordwijk is vanzelf goed voor u. Ondernemers die vóór zijn denken dat het geld gratis is; het moet wel eerst opgebracht worden! Resultaten die geboekt zouden zijn, horen allemaal op het bordje van de gemeente te liggen, die int toeristenbelasting, OZB en parkeerbelasting.

Daar betalen ook de freeriders aan mee. Zijn er noden of wensen in het dorp: sta op de stoep van uw gemeentebestuur!

Dan het wel of niet meedoen van de agrariërs. Het corso wordt betaald, Flower Event in de Witte Kerk wordt betaald en voor noodgevallen is er het Toeristisch Platform, weliswaar met een bescheiden budget, maar toch. Daarbij is er Noordwijk Marketing met een reusachtig budget, dus wat wil een "ondernemer" nog meer?!

Aad van Ruiten

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>