Hoera! | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Bollenpraat

Hoera!

  Column

Zelden ziet u in de krant een berichtje wat je als een hoeraatje kan betitelen. Allereerst een "hoera" dat Zwarte Piet zwart mag blijven. Waar ging het ook alweer over? Zo waren Nol en ik de afgelopen week in Schotland. Hoera voor de Schotten, die ondanks de regelmatige regenbui zo opgewekt blijven en hun land prachtig onderhouden.

Hoera roepen de Zilkers, die pas te horen hebben gekregen dat de beide provincies niets zien in het doortrekken van de Duinpolderweg. Notabene door prachtig bollenland. Hoera roepen de tulpenjongens, nu is uitgevonden dat je tulpen in een laboratorium razendsnel kan vermeerderen. Als er een nieuw en veel beter soort was gevonden duurde het in het verleden bijna een generatie lang voordat je een volwaardige partij had. Hoera roepen heel veel Engelsen, nu er schot lijkt te komen in de Brexit-voorwaarden. Wij vergeten hier in ons land weleens hoe diepgeworteld het Brexit-gevoel bij onze overburen is.

Hoera voor het centrum van Noordwijkerhout. Er is hevig over vergaderd, heeft heel wat gekost en een tijdje geduurd, maar het begint nu smoel te krijgen en het komend voorjaar zal het er zeker puik uitzien!

Hoera zullen de twee burgemeesters van zowel Noordwijk als Noordwijkerhout zeker roepen als de verkiezingen voorbij zijn. Dan zit hun taak er op.

Als laatste een hoera voor het CDA. Anders als voorgaande verkiezingen staan er nu drie agrarische kandidaten op de lijst: Wim van Haaster, John v.d. Slot en Jan de Jong.

Dat moet vakgenoten deugd doen. Die kunnen nooit meer klagen dat de politiek ze in de kou laat staan!

Aad van Ruiten

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>