stemmen | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:
Uit de Raadzaal

stemmen

  Column

Nog even en we gaan naar de stembus. De verkiezingskrant lag in de bus, een krant vol beloften en goede voornemens. Zeven van de acht partijen, die aan de verkiezingen deelnemen gaan voor de vier segmenten waar ons Noordwijk is 'opgedeeld'.

Zeven van de acht, want lijst Salman gaat eigenlijk alleen voor Noordwijk Binders en Noordwijk Zeeërs. Dennis Salman, de lijsttrekker van deze partij, was en is nog steeds tegen de fusie. Hij noemt zijn verkiezingsprogram een actieplan. Een plan voor 'de Noordwijkers'. Met name noemt hij het parkeerprobleem. De Binders en Zeeërs, die 's avonds van hun werk thuiskomen moeten hun auto kunnen parkeren en het moet toch niet zo zijn dat hun parkeerplaats wordt ingenomen door Noordwijkerhouters of Zilkers, die een vergunning krijgen om in Noordwijk aan Zee of Noordwijk Binnen vrij te kunnen parkeren waardoor de Noordwijkers hun auto niet meer kwijt kunnen.

We zijn na 1 januari 2019 allemaal inwoners van Noordwijk, wel natuurlijk met behoud van de eigen identiteit. Dat betekent natuurlijk niet dat elk segment zijn eigen (wets)regels krijgt. Om dat te harmoniseren, wordt momenteel hard gewerkt en blijkt helemaal geen eenvoudige zaak en heeft zelfs al geleid tot onenigheid tussen Noordwijk en Noordwijkerhout waar het ging om de 0ZB belasting en het ondernemersfonds.

Ook wordt er letterlijk hard gewerkt om diverse locaties in te richten waar, na 2019, de raadsleden en commissieleden kunnen vergaderen. Overigens we gaan anders vergaderen. We zijn nu 'groot' en gaan vergaderen zo ze dat in de tweede kamer doen. Geen commissievergaderingen maar 'Ronde tafel gesprekken'. Raadsleden kunnen dan de mening van hun partij kenbaar maken. Er wordt dan geen besluit genomen, In een volgende besluitvormende sessie, voormalige raadsvergadering worden dan de besluiten genomen. Spreker geven hun mening niet vanuit hun raadszetel, maar staande achter een katheder. Doen ze ook als ze een interruptie willen plaatsen. Dat wordt dan, net als in de tweede kamer, in de rij staan en lekker onrustig, al dat geloop. Burgemeester Goedhart had dit allemaal al voorzien toen hij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de partijen opriep vooral met 'jonge' kandidaten te komen. Hij was het ook, die de 'verloving' met Noordwijk aankondigde, die uiteindelijk tot de fusie leidde!

Januari wordt het huwelijk voltrokken. Er worden diverse feestelijkheden georganiseerd en de hele fusie mag wat kosten. Inmiddels hebben de meeste partijen al met het vormen van duolijsttrekkers al een huwelijk getrokken.Twee kapiteins op een schip, als dat maar goed gaat. Of krijgen we weer wethouders, waarvan de één over de plaatjes en de ander over de zwarte grond gaat die aangebracht moet worden? Wie van de twee kandidaatlijsttrekkers gaat de partij leiden?

We gaan een leuke politieke tijd tegemoet. Nu maar hopen dat Dennis Salman, voorman van lijst Salman, niet model staat voor de toekomstige raadsleden van de fusiegemeente Noordwijk.

Jacques Looijestijn


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>