Laatste loodjes | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Uit de Raadzaal

Laatste loodjes

  Column

Ze zijn er uit, de gemeenteraadsvergaderingen vinden plaats in De Duinpan. De gemeentehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout blijven voorlopig nog in gebruik maar vooral ons gemeentehuis wordt inwendig verbouwd.

Niet alle diensten kunnen er in worden ondergebracht en burgerzaken krijgt onderdak aan de Via Antiqua. Daar kan men dan terecht op afspraak, de ambtenaar kan ook op verzoek thuis langskomen. Het is allemaal tijdelijk, maar de juiste plaats voor een gezamenlijk gemeentehuis kan nog wel een jaartje of vijf duren. Dit jaar blijft alles nog bij het oude, hoewel de inwendige verbouwing van ons gemeentehuis waarschijnlijk deze maand al gaat beginnen.

Voetbalvereniging SJC bestaat in 2020 honderd jaar. Dat willen ze groots gaan vieren met een renovatie van het spotpark. Vooral veel aandacht aan cultuur, waarvoor veel nieuwbouw zal worden gepleegd. De plannen zijn er, alleen is de vraag, 'wie zal dat betalen'. Daar wordt aan gewerkt. Als het allemaal doorgaat beschikt de fusie gemeente Noordwijk over twee moderne sportparken. Met een modern zwembad en de mogelijke bouw van een multifunctionele hal, zo SJC dat van plan is, wordt De Schelft overbodig.

'De laatste loodjes' schrijft Marcel Wiebes in zijn column. Inderdaad geen onbelangrijke 'loodjes', zo als de realisatie van ons sportpark en zeker niet onbelangrijk: de harmonisatie van de belastingen. Tarieven van divers belastingen moeten gelijk getrokken worden. In de fusiegemeente moet één tarief gelden. Dat kan voor ons Noordwijkerhouters wel eens verkeerd uitpakken. Noordwijkerhout heeft haar begroting jarenlang in orde gehouden zonder belasting verhogingen. Of dat de fusiegemeente Noordwijk ook zal lukken... Voorlopig gaat de komende fusie heel wat kosten. Alleen al het 'gedoe' rond de huisvesting van de ambtenaren. Er staat al enige tijd een prachtig gebouw leeg op de grens van Noordwijk/Noordwijkerhout met tevens voldoende parkeer ruimte. Zal wel een kwestie van financiën zijn. Maar wat kost al dat gehannes, verbouwingen en straks het vervoer van Noordwijk naar De Zilk.

De laatste loodjes, aldus Wiebes, die overigens niet beschikbaar is voor de nieuw te vormen gemeenteraad, die niet opwegen, met wat ons nog te wachten staat.

Jacques Looijestijn

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>