Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Weinig nieuws

Column

Tijdens het persgesprek van vorige week merkte burgemeester Goedhart op, 'eigenlijk is er geen nieuws, de ontwikkeling rond het Bavo-terrein, de sportvelden en de bouwactiviteiten in de Zilk liggen op schema, geen nieuws dus.

Nieuws had alleen wethouder Gotink. Op zijn manier, zeer uitgebreid dus, meldde hij dat er voor de mantelzorgers betere voorwaarden worden gerealiseerd. Noordwijk heeft ook een speciale regeling, we passen dat niet aan, maar creëren een eigen regeling.

Niet inpassen in Noordwijk want de Noordwijkse regeling loopt nog twee jaar en bestaan er straks in de fusiegemeente Noordwijk, twee regelingen voor mantelzorgers.

Afgaande op het aantal deelnemers aan de moederdagmarkt, zou je toch denken dat er wel handel is in ons dorp. In de zeestraat is een kledingwinkeltje geopend en het 'gewenste horecaplein' rond de Witte Kerk krijgt, middels de opening van een lunchroom, weer wat meer uitstraling.

Gezamenlijk opende de wethouder van Noordwijk en Noordwijkerhout een toeristisch fietspad. Dwars door de bollenvelden en over het terrein van de Sancta Maria. Toerisme waarna de fusie, zeker voor de gemeente Noordwijk, de nadruk op zal worden gelegd. Voor Noordwijkerhout zaak zich te blijven presenteren als 'Hart van de Bollenstreek'.

Met enige vertraging is begonnen met de realisatie van het muurtje rond de Witte Kerk. Als het meezit, is het voor het zomer seizoen klaar. De bestrating moet nog even wachten. Gebrek aan stenen is de reden. Het idee van een nieúwe bestrating kwam ook, ja-ja, zo plotseling dat er inmiddels geen stenen genoeg meer zijn en we kennelijk op een wachtlijst staan. Uitstel dus, maar ook dit keer weer in overleg met de NOV. Prima toch het overleg met de NOV en de gemeente was er altijd wel, maar nooit zo intensief als de laatste tijd vooral over de ontwikkeling rond de Witte Kerk.

Gelukkig was het prachtig weer en konden onze gasten genieten op de terrassen van de horeca, zonder last te hebben van bouwactiviteiten.

Genieten kunnen we ook dit jaar weer van de wekelijkse activiteiten georganiseerd door de NOV. Hoe het zal gaan na de fusie? Daar wordt al over gesproken. Met diverse ondernemers verenigingen in de beide dorpen zal het inpassen van alle activiteiten nog een hele klus worden.

Jacques Looijestijn

Uit de krant