Afbeelding

Motie van treurnis

Column

Het was file lopen dit weekeinde in Noordwijkerhout. Er was vrijdag, vooral in de middag en 's avond soms geen doorkomen meer aan. Het bezoek aan de Witte Kerk was zo overweldigend, dat er zelfs op een gegeven moment een wachttijd ontstond.

Aad van Ruiten had aanvankelijk wat problemen om zijn collega-bollenkwekers ook dit jaar weer enthousiast te krijgen voor het versieren van de Witte Kerk. Zijn enthousiasme won en het resultaat mocht er zijn en de belangstelling was tijdens het corsoweekeinde overweldigend. Noordwijkerhout was met recht 'het hart van de bollenstreek'.

In de raadzaal was het donderdagavond minder sprake van enthousiasme. De realisatie van ons sportpark wordt zo'n 2.5 miljoen euro duurder. Na wat rekenwerk teruggebracht tot 1 miljoen. Oorzaak was onder andere dat de eerste begroting gebaseerd was op aannames. Een soort nattevingerwerk tot het Hoogheemraadschap de vinger op een natte plek legde. Om een kunstgrasveld te kunnen realiseren zou er een nieuw drainagesysteem moeten komen. Wel wat aan de late kant kwam het idee op, dat het Hoogheemraadschap de extra kosten maar moet betalen. Het college gaat nog wel praten met het Hoogheemraadschap, maar het zal wel bij het drinken van een kopje koffie blijven en is de eerste tegenvaller van één miljoen een feit. Veel commotie over het op een verkeerde plaats van een boom rond de Witte Kerk. Die boom bleek ruim een meter naast de oorspronkelijke plaats. Niet zo gek: wie wil er nu een boom op zijn terras. Dat verplaatsen was echter gebeurd zonder dat dat op het gemeentehuis en zeker niet bij de raadsleden bekend was. Nu is het een boom, die niet op de afgesproken plaats staat: "Wat gebeurt er straks met het nieuwe muurtje?", was de vraag van NZLokaal. Wethouder De Jong had het wel moeilijk met de boom; op de juiste plek zetten zou waarschijnlijk de dood van de boom betekenen. Niet doen dus. Met grote overtuiging gaf hij aan, dat het muurtje terugkomt op de juiste plek: op de plek van het oude muurtje. Treurig was het omgaan met de opgegraven botten. In de in De Zilk gestorte opgegraven grond, bleken botten te zitten. Niks aan de hand, het bleken botten te zijn uit een eerdere opgraving. Dat was wat onzorgvuldig gebeurd. Treurig maar een ingediende motie van treurnis haalde het niet. Hans Knapp is per direct fractievoorzitter van de VVD; mogelijk een opstapje als lijstaanvoerder bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jacques Looijestijn

Uit de krant