Natte voeten | Noordwijkerhoutsweekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Uit de Raadzaal

Natte voeten

  Column

Na heel wat rekenwerk door 'diverse deskundigen' rolde er uiteindelijk een bedrag uit van 11,3 miljoen euro, veel geld maar dan hadden we een sportpark waar we jaren mee vooruit konden.

Natuurlijk, er moest nog het een en ander geregeld worden, maar dat er lijken uit de kast zouden rollen, nou nee.

Nu was het natuurlijk wel bekend dat het sportpark, vooral het hoofdveld nog wel eens afgekeurd werd, als het behoorlijk geregend had. Was de schuld van de wijk de Boekhorst, het sportpark lag lager dan de wijk en was het opvang putje van het water dat afvloeide van uit deze wijk.

Dat werd opgevangen door een drainage en een afvoer naar een vijver. Prima geregeld en die paar afgelastingen nam men op de koop toe. Ook de plannenmakers zagen niet direct problemen. Plannen werden gemaakt, er werd met de velden wat geschoven, een nieuwe ingang werd weer verschoven en zo het er naar uitzag was iedereen tevreden.

Tot donderdagavond. Toen bleek dat de drainage, vooral door de aanleg van kunstgrasvelden niet meer voldeed.

Het Hoogheemraadschap constateerde, in de huidige omstandigheden, dat de aanleg van kunstgrasvelden onmogelijk was. De ondergrond was er niet geschikt voor en er zou een vernieuwde waterhuishouding nodig zijn. Dat zou zo'n 2,5 miljoen euro extra gaan kosten.

Maar ja, wat moet moet, dus men sloeg aan het rekenen. Papier is geduldig. Het kwam goed uit dat de verenigingen hadden aangegeven, dat zij tijdens de werkzaamheden graag op de Boekhorst wilden blijven spelen. Prima toch, het is dan wel behelpen, maar we verlengen de realisatie van het sportpark, dat levert geld op in verband met de afschrijving en gelukkig is de rentestand laag en ja hoor er werd 1,5 miljoen gevonden! Om de gewenste waterhuishouding te realiseren was er nu maar 1 miljoen euro extra nodig.

De commissie ruimte en wonen was er niet blij mee. Waren de plannenmakers niet deskundig genoeg of stelde het Hoogheemraadschap te grote eisen en moesten die niet voor de extra kosten opdraaien. Dat gaat hem niet worden. We hebben nog een potje waaruit die 1 miljoen bijgelegd kan worden. Dat mag waar zijn, maar onze politici waren nog niet overtuigd en de komende raadsvergadering komt de 1 miljoen nogmaals op de agenda.

Jacques Looijestijn


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225506&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>