Afbeelding
Foto: Regina Rudwaska

Zon en flinke tegenwind bij de NSL Nederstrandloop

Algemeen

De NederStrandLoop, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) was wederom een succes. Met een breed strand, zon en een flinke tegenwind genoten de 200 deelnemers van deze fantastische wedstrijd over het Noordwijkse strand en door het bos en duin. De kenmerken bij uitstek van de NSL.

Met 200 inschrijvingen was duidelijk dat de hardlopers uit de regio en daarbuiten er zin in hadden. De NederStrandLoop, met start en finish op de Langevelderslag, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) is niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Dat geldt zeker voor de leden van de NSL. Deze wedstrijd is onderdeel van de clubcompetitie. De deelnemers waren ook duidelijk te herkennen in het geel-zwart, de clubkleuren van de NSL.

De wedstrijd ging over een korte (7,9 km) en een lange afstand (15,8 km). Vlak voor de start was de laatste bui voorbij en werd het peloton weggeschoten. Met tegenwind en een zonnetje was het weer een uitdagende wedstrijd.

Dennis Kulk (NSL) kwam om 28:26 als eerste over de finish, gevolgd door de eerste dame op de korte afstand (7,9 km) Anouk Claessens (NSL) met een tijd van 32:55. 

Daarna was het even wachten op de lopers van de lange afstand (15,8 km). Om 0:54:36 kwam Zeb Beelen (Leiden Atletiek) binnen. Eeke Landman-Sinnema (Voorschoten ’97) finishte met een tijd van 1:08:09.

De Noordwijkerhoutse StrandLopers kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement, gezien de reacties van de lopers en toeschouwers na afloop. Het eerstvolgende evenement dat de NSL organiseert is de Bloemenwandeling op 14 april aanstaande, gevolgd door de HomeWizard Omloop van Noordwijkerhout (hardloopwedstrijd, onderdeel van het Zorg & Zekerheid Circuit) op 28 april 2024. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl.

Uit de krant