Martin Beukeboom, Anneke Allewijn en Niels van Ginkel ondertekenen de overeenkomst. | Foto: pr
Martin Beukeboom, Anneke Allewijn en Niels van Ginkel ondertekenen de overeenkomst. | Foto: pr Foto: pr

Tekenen voor sociale bouw

Algemeen

Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en Padua hebben op woensdag 14 februari een overeenkomst getekend voor de realisatie van elf sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout.

Het aandeel sociale huurwoningen van fase 3A omvat elf grondgebonden woningen. De woningen voldoen aan de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw) en krijgen daardoor een energiezuinig A+++ label. 

De integratie van een collectief WKO-systeem (warmte-koudeopslag) samen met individuele warmtepompen in elke woning, garandeert een duurzame verwarming en de mogelijkheid tot koeling tijdens de warmere maanden.

Duurzaam en inclusief

Martin Beukeboom, namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, is blij met de overeenkomst.

‘We willen van Landgoed in den Houte een duurzame, inclusieve wijk maken, in de ruimste zin van het woord. We zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met Padua. Zo biedt Landgoed in den Houte ook een thuis aan mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Dit draagt bij aan de sociale inclusiviteit en daarmee de toekomstbestendigheid van deze fijne wijk.’

Deze mijlpaal is mede bereikt dankzij de inzet van en nauwe samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe en Padua.

Als gezamenlijk resultaat kon aanspraak worden gemaakt op de Startbouwimpuls (SBI).

Anneke Allewijn, directeur-bestuurder van Padua: ‘Met deze woningen heeft Padua straks 121 sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte. Op de twintig vergelijkbare woningen die dit voorjaar worden opgeleverd, kwamen meer dan 2000 reacties van woningzoekenden; de nood is hoog. Ik hoop deze succesvolle samenwerking voort te zetten in de laatste deelfases.’

Naar verwachting start de bouw van deze woningen dit voorjaar nog. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen begin 2025 opgeleverd.

Uit de krant