Ook de partners van de KNRM-leden waren aanwezig.
Ook de partners van de KNRM-leden waren aanwezig. Foto: iv

Eerste steen voor nieuw boothuis

Algemeen

Veel belangstelling vrijdagmiddag 26 januari voor het leggen van de eerste steen van het nieuwe boothuis aan de Bosweg van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM. Leden, bestuur, oud-leden, de partners en kinderen van de leden waren bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig. En juist de partners werden deze middag in het zonnetje gezet. 

Door Ina Verblaauw

Ook burgemeester Wendy Verkleij had in haar toespraak veel waardering voor de partners: de steun en toeverlaat en het fundament van het reddingstation. “Jullie echtgenoot gaat soms diep in de nacht op missie voor een risicovolle operatie. En dan maar wachten tot de voordeur weer opengaat en hij weer veilig thuis is. We plaatsen vandaag geen 1e steen, maar verleggen een steen naar een nieuwe toekomst. Wat ooit begon 200 jaar geleden met wiebelige bootjes - de Groenland sloepen - is nu uitgegroeid naar een professionele maatschappij. Als voorzitter van de KNRM steun ik jullie door weer en wind”. 

Tijdcapsule

Ze besloot haar speech met een stukje uit het gedicht van Bram Vermeulen, De Steen. Namens de aannemer, De Raad Bouw, werd de eerste steen aangeboden. Achter de steen wordt een tijdcapsule geplaatst met als inhoud een aantal tekenen van deze tijd: het Financieel Dagblad van vandaag, een paar euromunten, een USB stick, een omschrijving van de KNRM van Chat GPT, een foto van partners en kinderen en tekeningen. Daarna onthulden de partners de steen, die verborgen was onder een doek met 25 linten, zodat iedere partner deelnam aan de onthulling. Daarna werd de steen geplaatst door Cindy Stokman en Annemarie van der Zalm. Na de groepsfoto van het hele gezelschap werd een feestelijke toost uitgebracht.

Afbeelding

Uit de krant