Marit Hoogervorst en Rick Pennings met hun getuigen. | Foto's: JP Heemskerk
Marit Hoogervorst en Rick Pennings met hun getuigen. | Foto's: JP Heemskerk

Boerenbruidspaar gevonden

Algemeen

Carnavalsvereniging De Kaninefaat is het weer gelukt om een mooi boerenbruidspaar te presenteren afgelopen zondagmiddag in hun Residentie Café van der Geest.

Heel carnavalminnend Noordwijkerhout was al weken in de ban van de ontvoerde Boer(in). Door de lokale detectives Barry de Cock en Martijn Vledder werd er uitgebreid buurtonderzoek gepleegd en door hun informant Jan de Leek werden zij, via hints naar de diverse carnavalsgroeperingen, de juiste kant opgestuurd naar de Residentie Van der Geest. Aldaar werd in de huiselijke sfeer de oplossing voor dit hoofdpijn dossier uit de doeken gedaan. Het bleek een vrijgezellenstunt te zijn van de vrienden van de boer!

Na een aftelmoment werd bekend gemaakt dat het uiteindelijk om een Keiler moest gaan en wel in de vorm van Rik Pennings, de 47ste boer der Kaninefaaten. Hij had de eer om zijn boerin voor te stellen: Marit Hogervorst-Bierhoff. Toen ook de getuigen, Jeroen van Haarlem en Jan Passchier op het podium gevraagd werden, was het viertal compleet. 

Boerennamen

Uiteraard hebben zij voor deze gelegenheid ook hun boerennamen bekend gemaakt: Boer: Boer Piet Narcis, van Piet van Siem van de herenweg van tromslager uit het Zilkse tot kokkerhoutse keiler, alias: Rik Pennings.

Boerin: Boerin Marietje Multiflora Symphonica, Boerin der Stamgasten, Van Kerkvliet tot Boerenkant, alias: Marit Hogervorst-Bierhoff. 

Getuige Boer: Boer Jeroen, van de Kromme Zilk tot het hart van Kokkerhout, alias: Jeroen van Haarlem.

Getuige Boerin: Boer Jan de Meester, van Jacob de Toeteraar, van Herenweg tot Havenstraat en Witte Kerk tot Boerenkool, alias: Jan Passchier

Boer Piet Narcis is bekend van zijn bollenbedrijf P. Pennings aan de Herenweg en Rik heeft bij zijn boerin in de klas gezeten en daar is de liefde al ontstaan. 

Ook zijn getuige is een oud klasgenoot van Boer Piet dus de boerenbruiloft lijkt al erg op een reünie. Lid van Altesa in De Zilk als slagwerker en heeft zelfs al ervaring bij de Koetillers, en is dus zeker geen vreemde van het carnavalsfeest.

Leukste duizendpoot uit Noorwijkerhout

Boerin Marietje is volgens zeggen van haar (onechte) aanstaande de leukste duizendpoot uit Noordwijkerhout. Want wat doet de boerin nu niet? Ze speelt basklarinet bij de Harpe Davids, zit daar in het bestuur en voert daar nog talloze andere taken uit. Ze zit in het bestuur van Maestro en is voorzitter van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout. Haar getuige, Boer Jan, kent ze al van kleins af aan; zij was zijn oppas.

Hun getuigen zullen de route naar de Boerenbruiloft zo fijn mogelijk maken. Boer Jeroen is een jeugdvriend van Boer Piet en betrokken bij de bouw van de wagen van het jeugdprinsenpaar. De pas gekozen Boer is getuige geweest bij Boer Jeroen zijn bruiloft en door nu Boer Jeroen te vragen als getuige is die ‘schuld’ vereffend. Beide boeren zijn lid van carnavalsgroep De Keilers. Boer Jan is meester bij de Prinsenhof en heeft het nageslacht van beide andere Boeren in zijn klas. Hij zit al 28 jaar naast Boerin Marietje bij de Harpe Davids en is een carnavalsvierder pur sang bij vriendengroep FF Gauw.

Verloving

Op het Boerenmatinee waren Prins Bacchus, zijn Prinses Fiësta en hun gevolg natuurlijk de eersten die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren. 

De datum voor de Boerenbruiloft is vastgesteld op 12 februari . Het boerenhuwelijk wordt gesloten door Prins Bacchus, onder toeziend oog van zijn Prinses Fiësta, hun adjudanten en de Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de Residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout trekken naar De Tijdelijke Schelft om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Waar het vorige jaren na de maaltijd klaar was met de festiviteiten, zal dit jaar voor het eerst het feest gewoon doorgaan tot in de late uurtjes in de grootste ‘tijdelijke’ hooischuur van Kokkerhout.

Zaterdag was ook een heugelijk moment voor de Kaninefaaten: café van der Geest is officieel omgedoopt tot Residentie van Prins Bacchus. (Foto: JP Heemskerk)

Afbeelding

Uit de krant